Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Vad ska jag med en dyr systemkamera till - jag har ju en iPhone med Hipstamatic?
Jag ställer mig faktiskt frågan ibland ;-) Tog bilden ovan med min Hipstamatic app och vips hade jag en färdigbehandlad bild på några sekunder...

Nedan samma motiv med en betydligt mera avancerad (och såklart dyrare ;-) kamera - och minst 20 minuter i PhotoShop-tid. Bättre?

 

Frågan är om det är värt att släpa med sig någon mer kamera när man har iPhonen med - om det nu bara är "familjealbumsbilder" (eller Facebook-bilder) man är ute efter? Dessutom så älskar dottern att leka med Hipstamatic-kameran, byta "objektiv" och "film" virtuellt på skärmen för att ändra karaktär i bilden.

Kanske är det framtiden? En "super iPhone" laddad med en "Leica app"? 

Ps.
Bilderna tagna längst ut på Skanörs norra strandrevel - som slutar "mitt ute i Öresund" :-) 

Inlagt 2011-10-17 22:59 | Läst 9899 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du har så rätt att man kan ha kamera efter det behov man skall ha den till. Vet du vad. Vi gjorde Skåne i sommar men två gånger försökte vi komma till Skanör. Det regnade så mycket och länge så vi fick ge upp.
Nästa sommar hoppas jag stå där dottern är på bilden.
Sov gott det måste jag snart.
Hälsningar
Gun-Inger
Jag har en kompaktkamera som tar fantastiska bilder.
Det borde väl finnas någon plugg till ps som kan göra ungefär samma saker?
Själv har jag väl aldrig imponerats så mycket av den där typen av effekter, jag gillar inte utgången polaroid på storformat heller. Men smaken är som baken. :)

Men om jag bara plåtade för till exempel bloggen skulle jag nog klara mig med en kompakt.

-affe
Som svar på din fråga: ja, jag tycker att bilden tagen med systemkamera är bättre. Men den bästa kameran är ju alltid den man faktiskt har med sig. Min DSLR-kamera är i och för sig den bästa kameran jag har, men den får sällan följa med ut. Det är i stället min Samsung NX100 som hänger med överallt. Men det är nog rätt stor skillnad mellan den och en iPhone.
Hipstamatic rockar fett!! Den ger mig mängder av nya idéer till bilder jag kan göra i PS. Oftast blir hipsta-bilderna bättre men jag vet inte om det säger mer om Hipstamatic eller om mig som Photoshoppare.
Jag gillar dina hipsta-bilder!
Den övre bilden är ju så fruktansvärt dålig att jag inte alls förstår hur folk kan uppskatta Hipstamatic-funktioner eller toy-kameror.
Min åsikt i alla fall.
/Erik
lynxx   2011-10-18 08:41
Jag håller med dig att den, rent tekniskt, inte har så mycket att tillföra men den tilltalar mig lik förbaskat!
Många bilder av Hipstamatic-typ har en charm som, i mina ögon, är oemotståndlig.

Det finns ju faktiskt mängder av människor som fascineras av saker som inte håller senaste tekniska klass som t ex gamla båtar, bilar och motorcyklar. Jag har till och med hört talas om folk som fortfarande plåtar med 50 år gamla Leicor och står och slabbar i mörkrum!!!!
Marknaden förser oss med prylar i alla dess former,
de e väl det som kallas för valfrihet...!? ;)
B)
Ps. Å inga nakenbadare på vägen norrut på revet ut så här års va? ;)
LOL - I am sitting here chuckling after reading the comments below...=*^)

I (and my lovely better half) recently got new iPhone 4S' - and I've found new pleasure in shooting.

My fingers have been itching for a rangefinder but I can't see myself getting back in film - too much hassle - too much buying the same stuff all over - and I've not found the perfect digital rangefinder (is there one? - don't think so)...

So when I got the 4S and an app called Camera+ I decided that would be my rig for a while - no more walking around with a big fat heavy DSLR on my stomach, just an iPhone in my pocket...=*^)

I guess you can say I did my own Dogma - the 4S, the app, no sharpening afterwards or processing in PS except cutting the image down to a size required by for example Fotosidan..

Dogma 4S - newfound freedom and a fresh look at the world - not quite transformation back to when you were a kid watching the print appear for the first time but....

Cheers,

Christer