Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Varning för förfalskningar av "Seagull 1963" - Folkets Befrielsearmes Flygvapenklocka! #blogg100


FRicoh GR-D III - Seagill1963 flygkronograf i närbild. Övriga bilder är tagna med iPhone ;-)

J
ag bloggade nyligen om kinesiska klocka: Seagull 1963. Vilken är Seagull-fabrikens egna sk re-edition av deras berömda flygarur framtaget för "Folkets Befrielsearm´s Flygvapen". 
Under Baselworld-mässan nyligen träffade jag en officiell representant för Tsinlien Seagull CO, LTD. Han berättade att de bara tillverkar "Flygvapenklockan" Seagull 1963 i original storleken, dvs med 37,5mm boett, och alltid med plexiglas. Alla varianter med 42mm boett och/eller safirglas är kopior tillverkade av mindre nogräknade kinesiska konkurrenter. Gissa om jag blev något chockad - har själv övervägt att köpa 42mm-varianten via USA.Han berättade vidare att de har försökt stämma förfalskarna för att få stopp på fake-klockorna men utan framgång. Dock är urverken original, inköpta från Seagull via någon mellanhand. Men boett, urtavla, glas osv är inte från Seagull. Och en sådan klocka är alltså inte en äkta Seagull 1963. 
De har inte heller några planer på att göra en "modern" variant med större boett, utan deras tanke har hela tiden varit att ligga så nära originalet som möjligt - med optionen med "see through" baksida som enda undantag.

Den enda auktoriserade återförsäljaren i Europa är Watchunique i Holland. Han varnade för att köpa klockorna på Ebay eller liknande sajter då det kan bli problem med ev garantier osv. Kineser som kopierar kineser - ur led är tiden! Nu är jag glad att jag själva köpte originalet via http://www.watchunique.com och jag hoppas att detta inlägg är till hjälp för er som eventuellt vill köpa en egen "Seagull 1963".Ps.
Och en kronograf är ju alltid praktisk - inte minst när man kokar ägg ;-)

  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Inlagt 2014-04-26 23:59 | Läst 10528 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja frågan är ju vad som är viktigt i så fall, att det är en exakt kopia, med repkänsligt plexiglas, eller ett kanske lika snyggt o bra ur betydligt billigare med ett supertåligt safirglas. Seagullurverken är ju enligt min erfarenhet riktigt välgjorda, och det roliga är ju att man kan köpa riktigt snygga ur, både helt manuella och självuppdragande till väldigt förmånliga priser. Mvh, LO
Vem vill ha en folkets flygvapenklocka rån 63. Lägg pengarna i stället på läkare utan gränser. Dom finns garanterat äkta! Befrielse klocka? , hur kan man bli chockad av dessa kopier. Tack Kina !
KLockor finns i våra moderna Di kameror. Köp inte massa onödigt skit satsa på läkare utan gränser som hjälper folk. Dom vet verkligen vad klockan är slagen.
Bengt
Dubbelolle   2014-04-27 00:59
Jaja Bengt, du handlar nog lite grejer du med, du kan ju lägga 50,- spänn i Röda Kors bössan varje gång du e sugen på en öl, blir säkert en bra slant, dom flesta här på FS har dessutom alldeles för dyra o för många kameror, dessutom åker många på fotosafaris o har dyra fritidsbåtar, sommarstugor o kör BMW osv, i all oändlighet. Alla har sina laster!
Ha det gott, i all vänlighet! LO
bassa   2014-04-27 01:36
Vad hade hänt om jag inte besvarade ditt påhopp om att mitt supande hade berikat röda korset om jag la av..Jag är diabetiker och tar det jävligt lugnt med alkohol.?
Bengt
Dubbelolle   2014-04-27 01:50
Men snälla Bengt jag har inte beskyllt dig för att supa, du har totalt missat poängen, men om du lägger 50 spänn i månaden på en öl på krogen, och istället lägger den på läkare utan gränser så blir det 600,- om året. Vad jag ville berätta var att alla välbetalda här i landet som lever ett gott liv lägger en massa pengar som vida överskrider det som nån som råkar vara intresserad av armbandsur lägger på en massa andra dyra gejer, det spelar väl ingen roll om du köper kameror sommarstugor dyra resor osv, du kunde ju lagt dom pengarna på bistånd istället, Ha en fin söndag o tagga ner!, LO
syntax   2014-04-27 11:07
Vet ni vad gubbs? Fascismens funktionella grundprincip låter så här:
"Vi vet precis hur alla andra skall leva - och om dom inte inser det, så har vi nog medel att få dem därtill".
Alltså - lägg lite mindre möda på hur andra skall bete sig!
Jag tog av mig armbandsuret till semestern 2011 och tog aldrig på det igen =0
Follow johanericson on Twitter
   

Religion Fotobloggar Dela

fotobloggar.nu  

Innehållskategorier