En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

33.2/100 Fågelfoto med A6300 och 70-200/4G

Jag vill påpeka att jag är en synneligen usel fågelfotograf, men efter dagens fotofika tyckte jag ändå det var lämpligt att testa lite med de galna skrattmåsarna i Svandammen. Det är bara att konstatera att kameran är snabb och nog klarar det rätt så bra, men fotografen är inte fullt så snabb och då blir det inte alltid bra ändå :)

Stillasittande gråsparv klarar till och med jag att följa ...

Glupska typer

Tillverkning av nya skrattmåsar mitt på blanka eftermiddagen!

Skynda skynda!

Lite småstökigt

Det gäller att visa upp sig för honorna

Kajan fick också vara med på ett hörn

Ha det!

Postat 2016-04-02 20:11 | Läst 8606 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

11/100 Fågelfotograf blir jag nog aldrig ...

Jag har försökt mig på det där med fågelfotografering och konstaterat att det inte är så lätt. Dessutom är det dyrt och tungt, då det blir bäst med långa ljusstarka teleobjektiv. Jag tyckte det var ganska skoj och utmanande att försöka fotografera flygande fåglar, men det var inte så många av bilderna som blev bra ...

Gås vid Dalkarlskärret utanför Uppsala

Bilden här ovanför är ett av undantagen, och den gillar jag främst för att gåsen blev inramad av suddigt kaveldun. Man kan ju ha lite tur ibland och lyckas med bilder man egentligen inte är så bra på :)

Uggla på Isle of Mull

Ugglan var mycket lättare att fotografera, då den tillfälligtvis bodde på ett center för rovfåglar (de rehabiliterar skadade och sjuka fåglar). Den satt still och det gick att komma nära - såna fåglar gillar jag.

Räkmacka på Hamncafé Våfflan i Sigtuna

Den tredje bilden var ännu lättare att göra, eftersom det på många uteserveringar bara är att ställa valfri mat på bordet och luta sig tillbaks. Sedan kan man plåta hur mycket man vill med mobilkameran utan att småfåglarna bryr sig. Det är kanske inte direkt bra naturfoto, men det är skoj ändå och bilderna kan bli lite rolilga :)

Nä, jag ska nog hålla mig till att fotografera katter när det gäller djur ...

Flygande Pekka

... fast å andra sidan är det uppenbarligen inte så lätt att fotografera flygande kattjävlar heller.

Ha det gott!

Postat 2016-03-11 18:04 | Läst 7879 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

När du får oväntat besök ...

Idag blir det en ganska dålig bild i bloggen, men jag hade inte riktigt tid att byta objektiv och ljussätta snyggare :)

Jag hade stängt bakdörren för kvällen och återvänt till soffan för att fortsätta se matchen mellan Brasilien och Colombia när jag hörde ett konstigt ljud från hallen. Väl där hittade jag bara en av katterna som låg på en bänk och halvsov, men när sedan hustrun var på väg in på toaletten såg hon något som snabbt smet in i köket. När jag hämtat min ficklampa hittade jag den här gynnaren under kökssoffan ...

Den stackars räven var inte det minsta sugen på att komma fram förrän jag drog fram soffan lite och petade på den med ett kvastskaft. Hustrun stog i vägen så den inte skulle springa in i vardagsrummet, och den lyckades hitta ut igen. Den var nog ganska rädd, för den hade bajsat under soffan; förhoppningsvis blev den tillräckligt rädd för att inte springa in igen.

Ha det gott!

Postat 2014-07-04 23:59 | Läst 8948 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera