En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Trasiga bilar och gamla flygplan

Jag har semester och gör inte så mycket annat än att gå hemma och drälla, men idag bestämde jag mig för att ta en tur till Linköping och besöka Flygvapenmuseum. Från Uppsala går det att åka två vägar dit, antingen via Strängnäs och småvägar (vilket är en kortare sträcka) eller E4 hela vägen (vilket oftast går fortare).

Jag kom iväg ganska sent så jag valde att köra E4 - att passera Stockholm vid lunchtid borde inte innebära några problem. Ack vad jag bedrog mig ...

Traffic Jam

Så här såg det ut ungefär vid Frösunda backe. Det var tydligen ett par olika bilar som havererat efter Eugeniatunneln (kokade kanske i värmen). Det tog 45 minuter att ta sig från den här bilden till Tomteboda där det lättade. Dessvärre valde luftkonditioneringen i min bil att lägga av under köandet, så jag fick köra med öppna fönster och avgaser (och ser fram emot en inte allt för billig reparation).

DC-3

Flygvapenmuseum var intressant och har många fina flygplan (fast det här och de andra som står ute är lite skamfilade).

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum

Inomhus var flygplanen finare, men ljuset ganska besvärligt. Den lille X100 klarade sig dock bra på 1600 ISO, så det gick att göra bilder där också.

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum

Flygplanet nedan, en J 26 (kanske mer känd som P-51 Mustang) var av nostalgiska skäl extra intressant för mig, då den tjänstgjorde på F16 i Uppsala under samma tid som min far gjorde lumpen där.

Flygvapenmuseum

Mest spännande är nog vraket av den DC-3 som sköts ner över Östersjön 1952. Stämningen i den utställningen är kuslig, och man får veta många detaljer om incidenten. Av förståeliga skäl är alla vrakdelar bakom glas (och i dåligt ljus) så det var hopplöst att få några vettiga bilder där - åk dit och titta själva i stället :)

Slutligen kan jag bara rekommendera alla som är intresserade av flyg och vår inte allt för avlägsna historia ett besök i Linköping. Inträdet kostar en femtilapp, och det är det klart värt. Det blir dyrare om bilen går sönder på vägen dig, men det skulle den nog gjort ändå ...

Postat 2011-06-29 00:03 | Läst 16609 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Jakten på den optimala kameraväskan

De som känner mig vet att jag är en väskgalning, och nu var det dags igen. Den här gången blev det en Billingham Hadley Small.

billingham Hadley Small with contents

Riktigt trevlig väska som trots sin ringa storlek rymmer rätt mycket skrot (som synes). Den är förstås inte perfekt för en D3 med zoomar, men för min X100 och annat jag vill bära på dagligen är den perfekt (just nu).

Postat 2011-06-20 21:42 | Läst 15796 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Rakat eller inte?

Min skäggväxt är inte helt optimal. Jag kan ha bockskägg, mustasch eller en s.k. snutruta. Helskägg funkar inte alls.

Nu har jag varit skäggig ett tag, men igår var det rakdags igen.

afe

Här en kollega som enligt mig har den typ av skäggväxt som krävs för att det ska se bra ut på riktigt ...

Per

Är det förresten någon som har ett bra tips på en trimmer som fungerar för både skägg och hår? Den som är inbyggd i min rakapparat är inte så himskans effektiv, och fungerar riktigt dåligt om man vill raka hela skallen ...

/afe

Postat 2011-06-10 23:18 | Läst 13005 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera