En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Tiden går, och vi med den!

Mitt digitala bildarkiv sträcker sig nu drygt elva år tillbaks i tiden. Den 30 december 2005 fotograferade jag uppenbarligen sönerna och en av systersönerna med min EOS 5D. Bilderna är efterbehandlade i Lightroom och Silver Efex.

Felix

Oliver

Martin

Ha ett riktigt gott nytt år!

Postat 2016-12-30 19:39 | Läst 15497 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fujikameror och death metal - det är finfina grejjer!

Vän av ordning kanske frågar sig hur Fujikameror på minsta sätt kan hänga ihop med death metal, och jag kom helt enkelt fram till att de gör det baserad på enkel statistik.

Fujifotograf backstage

En kollega till mig är sångare i bandet Nightrage. De spelar melodisk death metal, och det är inget jag sitter och lyssnar på till vardags. När de skulle spela på Katalin i lördags blev jag dock sugen på att gå dit och se och lyssna live, för att se om det var bättre så.

Fujifotograf in action

Kollegan Ronnie släppte in mig bakom scenen innan spelningen, och då fick jag dels träffa andra i Nightrage, vänner och bekanta till bandet och också medlemmar av bandet the Haunted (som var huvudattraktionen för kvällen.).

Gitarristen i The Haunted. Han använder inte Fuji, men jobbar med film och Black Magic :)

Jag hade väl inte direkt förväntat mig att det skulle vara samma nivå på kamerasnacket backstage med en massa musiker som spelar death metal. Det blev dock en jäkla massa snack om kameror, och det visade sig att flera stycken av dem var både kameranördar och riktigt duktiga fotografer!

Trummisen Adrian från the Haunted, som beställde en X-T2 innan spelningen startade ...

Man stöter på fotonördar i alla möjliga oväntade sammanhang, och så också i den här världen uppenbarligen! Det var kul att hänga lite med dessa duktiga musiker (och fotografer) och det framgick med all önskvärd tydlighet att oavsett hur många tatueringar eller långt år man har, så kan man vara en mycket sympatisk och ödmjuk människa.

Ronnie är inte så mycket för kameror, men han kantera en telefon och är en jävel på att growla!

Åsså var det ju det där med musiken. Det är väldigt högljutt och ett jäkla tempo - och jäkligt kul och bra! Att se och höra dessa gossar live var en ren fröjd, och jag är inte alls främmande på att gå på fler spelningar av den här typen (fast kanske inte dricka lika många öl - jag blev väldigt akuttrött efter ett tag).

Första låten med Nightrage - den helt nya singeln The Venomous

Jag har inte plåtat spelningar sedan början av 90-talet eller så, och det kändes lite ovant. Då använde jag dessutom mest tele, medans jag nu fick klara mig med X-Pro2 och 23/2 samt 35/2. Kul var det i alla fall, även om det blev många skräpbilder ...

Den långhåriga och skäggiga publiken uppförde sig föredömligt, och hade inget alls emot att släppa fram mig så att jag kom åt att fotografera :)

Det blev inte några fantastiska bilder som synes, men några blev helt ok tycker jag ...

Headbanging utan hår ...

Mer hår ...

Fler och större bilder finns på min flickr: https://flic.kr/s/aHskQYsirk

Och varför hänger då Fuji och death metal ihop? Jo, vi var ju tre som körde Fuji och bara en med Canon där (fast den tredje fujifotografen beställde ju kameran under kvällen). Alltså är Fuji Death Metal!

Ha det!

Postat 2016-12-19 21:32 | Läst 9043 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fika och flanörfoto!

Idag var det förstås Dagnyfika på konditori Fågelkvacket i Uppsala. Vi blev inte så många (sju stycken), men det var desto mer gemytligt! Jag tog inte några vettiga bilder under fikat, så ni får bara en därifrån ...

Peter studerar Lenas fina fågelbok

Granne med fiket bor Olaus Rudbeck

Som alltid så här års står Frälsis på Celsiustorget och tutar

Biografen Grand, som inte längre är en biograf

Upplandsmuséet (fast det här är från november)

Och sist, men inte minst - en kattjävel :)

Ha en fortsatt mycket trevlig helg!

Postat 2016-12-03 14:15 | Läst 17633 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera