En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

London och alla fällor vi turister fastnar i

Som jag skrivit om tidigare var jag med familjen i London, och förutom att försöka mig på gatufoto (som mest var semesterfoto och alltså inte kan räknas till gatufoto) besökte vi förstås diverse populära turistmål. Här kommer alltså ett knippe bilder på sånt ni sett förut, och inte heller med några nya intressanta vinklingar. Känsliga tittare varnas!

Det här har något med den beridna högvakten eller nåt att göra. Felix var måttligt imponerad

En gammal klocka, och en rätt fin sådan, men det är trots allt ändå bara en klocka

BT Tower - tja, det är väl typ Kaknästornet fast på englesiska

Här bor en gammal Tant med en fin trädgård. Våran egna gamla gubbe och tant har inte riktigt samma blomsterprakt utanför

Man ska inte kasta sten i glashus, men man får tydligen rikta kanonerna mot dem

Covent Garden är fullständigt nedlusat med turster och gatuartister, men jag gillar det ändå

Det verkar dock råda delade meningar om man ska lämna eller stanna kvar där ...

En röd dubbeldäckare känns väldigt turistigt, men de är ett bra sätt att ta sig fram när man ledsnat på tunnelbanan och dessutom billigt (eftersom man lämpligen skaffar sig ett Oystercard när man är i London). Bilden tog jag dock för att jag tyckte den eldrivna BMW-skootern i förgrunden var intressant - har inte sett någon i Sverige

Emirates Airline kan kännas som en turistfälla, men det var inte lång kö och också den kunde man åka med Oysterkortet (kostade 3,5 Pund)

Harrod's Food Hall är ju rätt kul, men priserna lockade inte till några inköp.

Hyde Park i fint väder är inte så dumt att strosa runt i, och den är enorm så där var ingen direkt trängsel

BFI Imax är kanske inte direkt turistigt, men det var rätt kul att se en film i 3D och kolossal storlek (vi såg Ant Man som var rätt skoj)

Här syns både London Eye och Big Ben. Vi hoppade över pariserhjulet då vi tyckte kostnaden var helt sanslös

O2 Arena ser inte så stor ut så här (ser ut som om någon kapat toppen av Globen), men väl där inne var det jättestort!

Silvriga gubbar och gummor finns det gott om, och alla vill ha pengar

En gammal bro och en liten båt

Jättestort, men ganska tråkigt torg

Den klassiska engelska telefonkiosken, fast inte riktigt

Den slutliga turistfällan på Heathrow - Dixons! Där fanns det mycket som lockade, fast inte just dessa Sonykameror med Hasselbladlogga (för fullständigt absurt pris)

Det var allt från London för den här gången. Ha en fortsatt trevlig helg!

Postat 2015-08-29 19:52 | Läst 7034 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Man ska inte skoja om gatufoto!

I mitt förra inlägg spetsade jag till rubriken lite och påpekade att jag tagit semesterbilder och inte gatufoton (då det tidigare här påpekats att mycket av det som kallas gatufoton är semesterbilder). Nu var det ju också så att bilderna togs under en semesterresa, men flera av dem är av den typ av bilder jag tycker skulle kunna räknas som gatufoto.

Mitt misstag var att länka blogginlägget till gruppen Gatufotografi, vilket tydligen var galet trots att jag behandlade ämnet gatufoto. Uppenbarligen är det inte tillåtet med semesterbilder där (även om jag nu bara länkade till gruppen), trots att de också skulle kunna klassas som gatufoto (enligt mig alltså). GF-gruppen här på FS har väldigt snäva regler för vilka bilder som får postas tycker jag, och om man inte ens får länka ett blogginlägg som skojar lite med begreppet tycker jag det blir lite trist, men det är förstås upp till gruppägaren att bestämma.

Bilden är för övrigt gjort på tunnelbanan från Brixton i London, och är en semesterbild. Jag tycker dock att den kan få räknas som gatufoto ändå :)

Mina gatufoton och semesterbilder kommer i alla fall framöver fortsätta finnas i min blogg och på flickr :)

Ha det gott!

Postat 2015-08-27 17:39 | Läst 10057 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Gatufoto? Icke sa Nicke - här är det semesterbilder för hela slanten!

För några veckor sedan for hela familjen iväg på en vecka i London. En vecka helt utan regn, vilket vi inte då varit så bortskämda med den här sommaren (fast det ändrades ju när vi kom hem). Här är några bilder från resan!

Blue Screen of Death

Sonen Oliver

Emirates Airline

Borough Market

Earls Court Two

Hyrcykel

Tardis

Kings Cross

Brixton

Marathon-Photos.com (som jag jobbade för senast i helgen när det var triathlon i Stockholm)

Mellanlandning i Oslo på vägen hem (och där de glömde en kärra med bagage)

Det var allt jag tänkte visa här. Om någon av någon outgrundlig anledning vill se mer finns fler bilder här: https://flic.kr/s/aHskis2gpn

Ha det!

Postat 2015-08-27 11:59 | Läst 12293 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Terminstart

Idag var det höstpremiär för fotofika på Café Tårtan på Söder, och eftersom jag bara varit med en gång tidigare tyckte jag det var en bra ursäkt att sätta sig på hojen och bumsa sig iväg till Stockholm :)

Som vanligt hann jag inte prata med alla, men det var förstås trevligt att träffas och det blev prat om både kameror och motorcyklar.

Bengt var lite på sniskan

På den här sidan av bordet var det bara en skägglös gubbe

Och på andra sidan bordet var det många som tillbringat tid i solen tror jag ...

Tack för kaffet (och sällskapet)!

Postat 2015-08-26 21:24 | Läst 8541 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Det där med att hälsa!

Den evinnerliga hälsningsdiskussionen!

Sedan jag började försöka köra motorcykel har jag deltagit i diverse FB-grupper där en stor del av diskussionerna handlar om vilka MC-förare som hälsar på varandra, om man ska hälsa på MC-poliser (och hälsar de tillbaks) och kan man som förare av en sporthoj verkligen hälsa på en en HD?

Nu har jag insett att liknande diskussioner förekommer i flightspottervärlden; Vilka bolag hälsar på oss som står och fotograferar och vilka gör det inte?

Jag genomförde ikväll en högst vetenskaplig och empirisk undersökning och kom fram till följande:

1. Danskar i Legoplan är fullständigt ointresserade av att hälsa, och de flyger dessutom det förmodligen fulaste plan som regelbundet landar på Arlanda. Detta plan är nog själva kärnpunkten av det Ernst-Hugo menade när han myntade begreppet "Danskjävlar!!!"

2. Kineser blir fullständigt vettskrämda av mängden fotografer som fotograferar dem (vilket är lite ironiskt med tanke på hur kinesiska turister finns precis överallt och helt utan hänsyn fotograferar allt)

3. Vi skandinaver är fullständigt menlösa och vinkar lite håglöst åt alla som vinkar åt oss (eller ens ger oss den minska uppmärksamhet).

4. Lite oväntat visar det sig att Tyskarna är både det trevligaste och gladaste flygplansfolket. Andrepiloten vinkar och båda ler glatt mot våra kameror.


Efter denna (synnerligen vetenskapliga) undersökning är det lätt att slå fast att vi om vi ska ha trevligt måste åka på semester med tyska flygbolag. Ett resultat som slog mig med häpnad, men jag kan inte se att det kan vara på något annat sätt då statistiken talar sitt tydliga språk!
Jag avslutar helgens blogg med några bilder där jag försökt fotografera flygplan i motljus, och sedan behandlat bilderna lite olika.
Eurowings


Air Serbia


SAS Retro


Korean Air Cargo


Luxair


Korean Air Cargo i fuskad solnedgång

Det var allt!
Tack och hoj!
Postat 2015-08-24 01:27 | Läst 14457 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa