** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Nostalgin var bättre förr!

Det skrivs mycket i bloggar och annat om att det är viktigt att dokumentera vardagslivet. Jag håller med om det till fullo, men har för de mesta varit väldigt dålig på att göra det. 1984 var första året jag började intressera mig för fotografering på allvar, och just det året dokumenterade jag rätt mycket. Jag gick första året på gymnasiet, och det var sista året min skola höll till mitt i stan (vi flyttade ut till ett trist 70-talsbygge året efter).

Lina

Fredrik

Lundellska

Bosse och Bengt

Andreas m.fl.

Jag på ett tak

Rektor Aarflot visar gamla studenter runt

Det här var väl inte så jättebra bilder eller så, men det är kul att de finns kvar och jag försöker bevara dem för eftervärlden. De är en dokumentation av min vardag :)

Ha det!

Postat 2016-01-28 16:42 | Läst 9731 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Att ta kritik (eller inte)

På nätet publiceras dagligen nästan ofattbara mängder bilder. En del av dessa bilder publiceras på Fotosidan och andra sajter som bland annat är gjorda för att visa upp sina alster. En del väljer att visa sina bilder grupper och pooler, och andra använder bloggen som verktyg (och en del gör både och). Gemensamt är att man valt att visa sina bilder för alla som har tillgång till Internet, och också gett hela den publiken möjlighet att lämna kommentarer till bilderna (oftast).

Nu är det ju så att det här med att få kritik på sina bilder inte alltid är så kul eller önskvärt, och inte alla tål att få sina bilder kritiserade (om kritiken inte är positiv). Om man läser Fotosidans regler kring bilder framgår det att man ska vara medveten om att kritik inte måste vara positiv (direkt citerat så stavfelen är inte mina):

Var beredd att ta kritik

Om du laddar upp en bild eller skriver ett inlägg, så måste du vara beredd på att få kritik. Kritik kan svida och du måste vara beredd på det. Men detta gäller bara så länge kritiken följer dessa regler. Om du får en kritikkommentar som du inte tycker att bilden är värd så rapportera den till redaktionen. Det finns ett utropstecken för det. Gör för allt i världen inte den klassiska dumheten att skriva provocerande kommentarer som hämnd. Det gör verkligen ingen nytta.”

Det finns också grupper där det visat sig att inte alla kommentarer är välkomna, men det är ju något som lätt kan lösas genom att stänga gruppen för kommentarer från alla som inte är medlemmar.

Trots att alla medlemmar borde vara medvetna om dessa regler (eftersom man förbinder sig att följa dem när man blir medlem) är det en del som blir arga om jag ger negativ kritik på en bild. En del ägnar sig också åt hämndkommentering - leta rätt på en bild jag (eller den som kommenterat tagit) och skriver negativt tillbaks. Det är förstås inget brott mot reglerna, men det gör ingen nytta.

Varför laddar man upp bilder på nätet, om man inte tål att de kommenteras?

Ha det gott!

(Bilderna i inlägget har ingen som helst koppling till texten, och får kritiseras precis hur som helst.)

Postat 2016-01-25 05:46 | Läst 10800 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Lek med bubblor

Jag har sett att en del har roat sig med frostiga såpbubblor när det varit riktigt kallt. Nu är det inte längre så kallt, och jag är för lat för att hålla på ute i kylan ändå, så jag roade mig med andra bubblor hemma i vardagsrummet i stället :)

Fotograferat med Sony A6000 och Nikkor 40mm f/2.8G DX Macro

Ha det gott!

Postat 2016-01-24 23:24 | Läst 12501 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Får man eller får man inte cykla på vintern???

Idag besökte jag IKEA i Uppsala (lördagar på det varuhuset är alltid lika skoj), och på vägen ut noterade jag att företaget, likt många andra Uppsalaföretag, erbjuder lånecyklar. Där står klart och tydligt "Gratis lånecykel för att få hem dina varor idag"

Fast inte just idag då, eftersom det enligt tilläggsskylten framgår att man inte får låna några cyklar på vintern. I och med det tycker jag att de kanske skulle gjort sin reklambild under någon annan årstid (och gärna i Uppsala i stället för var den nu är tagen ...)

Det var allt jag hade att gnälla på idag!

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Postat 2016-01-23 20:11 | Läst 14123 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En massa gamla bilder som jag inte tagit (fast jag är tyvärr med på någon av dem)

Jag sitter och rotar genom familjens gamla bildarkiv, och konstaterar att far min ibland lyckades få till en eller annan bra bild (och ibland mest pinsamt). Här följer ett urval av dagens skörd.

Ja, det är jag och jag har inte fått någon glöt!

Storasyster hjälper kusin att pinka

Storasyster är allmänt missnöjd

Storasyster dränker sina sorger

Storasyster och gamla Pekka

Min far tog alla bilder (tror jag), och de är kanske roligare för mig än för er :)

Postat 2016-01-17 07:03 | Läst 8226 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa