En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Glas!

Jag gillar att fotografera glas. Man kan få ganska många roliga effekter beroende på hur man bär sig åt.

De här glasen fotograferad jag 2005 med en EOS 5D och 100 mm macro. Bilden var nästan svartvit från början, men jag har ändå valt att konvertera den till helt svartvit för att bli av med en del lite väl färglada blänk.

Postat 2012-09-29 17:14 | Läst 15052 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Bara vara vänner ...

Ett inlägg tillägnat vänskap:

Diskussionsklimatet här på Fotosidan är inte alltid det roligaste. Det förekommer personangrepp, spydigheter, svårförståelig ironi och andra dumheter i bloggkommenterare, artikelkommentarer och inte minst forumen. Det här blogginlägget ägnar jag därför åt temat vänner och hoppas vi kan krama varandra i (nät-)trafiken framöver!

Kusinerna Oliver, Johan och Martin

Björnbröder

Bilbröder

Nötbröder

Vanliga bröder

Fotovänner

Djurvänner

Småvänner

Hårda vänner

Studentvänner

Zombievänner

Jag hyser inga större förhoppningar att dessa bilder påverkar vad som skrivs, men de kanske kan inspirera en och annan :)

Postat 2012-09-28 21:50 | Läst 12673 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Äntligen värme!!!

Fast kanske inte i Sverige ...

Det jättestora hotellet med jättetråkig mat

Jag har tillbringat en helg på spanska solkusten med mina kollegor och ungefär 2000 tyska pensionärer. Värmen var bra, och maten var usel ...

Bleka, trötta och glada kollegor

Vi åkte in en sväng till Puerto Banus och partade - det är ett helt sanslöst ställe för folk med mer pengar än förstånd. Vi hade vare sig pengar eller förstånd och hamnade på sämsta haket i byn tror jag ...

I Puerto Banus fanns en och annan jolle av det större slaget ...
 
Söndagen ägnades åt en båttur längs kusten - halvtrist, men helt ok när när man är lite bakis - somliga var mer bakis än andra, men vaknade till efter ett dopp i medelhavet.
 
Badpojkar, NEX-7 och Sigma 30 mm
 
Badandet avlöstes av en busstur till Gibraltar som ligger endast 50 km från hotellet där vi bodde. Nästan hela Gibraltar visade sig vara söndagsstängt, men vår snälle busschaufför ledde oss in till byn och letade rätt på ett knippe minibussar som körde upp oss på berget.
 
Ödetorg i Gibraltar
 
Det visade sig att de där taxichaffissarna i Gibraltar hade ganska bra koll på läget (och också var "officiella" guider) - de pratade på hela tiden, och gjorde turen ganska angenäm (om han inte pratat hade jag tittat ner för stupet hela tiden, och det var inte kul).
 
Ett gäng kollegor tittar på Afrika
 
Gibraltar som sådant är ganska knasigt. 38000 människor, 16000 bilar och sex kvadratkilometer, och nästan hela allt består av en stor sten. Tur att de åtminstone kör på rätt sida av vägen, trots att de hör till England ...
 
Järnvägskorsning? Det är fånigt - här är det flygplanskorsning som gäller :)
 
När vi var uppe på berget, så var vi också i berget - där fanns ganska häftiga grottor med skyltar om fotograferingsförbud som ingen brydde sig om. I och med att där var så mörkt blev det ändå inte så mycket till bilder ...
 
Konserthall i en grotta - jag testade inte att sjunga ....
Gibraltar är känt för elektronikbutiker, engelsmän och apor. I och med att allt var stängt, och turistsäsongen var slut var aporna det enda jag såg, men det var kul det också :)
 
De är ganska tjuvaktiga de där djuren - en kollega köpte en påse chips i fiket efter grottorna, och han fick äta ett av chipsen innan en av makakerna var blixtsnabb på att sno påsen. En av våra nya kollegor blev av med sin glass på samma sätt ...
 
Jag skulle ha svårt att ha den balansen ...
 Hela turen runt berget tog nästan två timmar, och det kändes ganska lagom. Om vi varit där under normala öppettider hade vi nog tagit linbanan och gått en jävla massa, så det var tur det var söndag. Det var heller inga köer till gränskontrollen, vilket det tydligen brukar kunna vara .....
Familjen Wahlby (åtminstone enligt apan som fattade tycke för Per)
 
Jag hade hört en hel del negativt om Gibraltar, elaka apor, köer och annat, och det stämmer säkert om man är där under högsäsong. Nu var det riktigt mysigt, och jag kan mycket väl tänka mig att åka dit igen under samma tid på året för att se själva stan.
 
/afe
Postat 2012-09-19 15:03 | Läst 8361 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vad gör de egentligen med vägskyltarna här på landet?

Eller nåja, landet var väl kanske att ta i eftersom bilden är tagen några hundra meter från mitt hus tre kilometer från Uppsala centrum :)

/afe

Postat 2012-09-12 21:44 | Läst 7750 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera