En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Två tusen spänn för världens sämsta porträttbild!

För ett tag sedan fick jag den här förskräckliga porträttbilden av mig själv i brevlådan, tillsammans med ett brev jag skulle skriva under och acceptera att betala 2000:- för den.

Den lilla bilden uppe till höger är jag vid tillfället, och trots skägg och backspegel tyckte de elaka människorna som skickade bilden att det var likt min körkortsbild.

Var liksom svårt att neka i det läget, så det är väl bara att betala och se glad ut.

Tyvärr har jag inte någon bättre bild av mig själv att bjuda på, men ni kan åtminstone få se en bättre bild av min pyttelilla bil (som uppenbarligen kan köras för fort trots sin storlek) :)

/afe (som brukar hålla koll på farten)

Postat 2012-02-29 22:37 | Läst 10022 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Favorit i repris - ny kameraväska!

De som känner mig brukar tycka att jag redan har alldeles för många väskor, och det kan möjligen ligga något i det. Jag låter dock inte andras tyckande stoppa mig, så igår beställde jag ytterligare en väska :)

UPS dumpade idag kartongen nedan i min brevlåda, och den skarpsynte ser nog att det har med iPhone att göra. Och ja, jag anser att iPhone 4s har en såpass bra kamera att det här kan klassas som en kameraväska.

Piel Frama är ett spanskt företag som är specialiserat på att tillverka läderfodral till alla möjliga prylar. Jag köpte en av deras fodral första gången till en Ericsson P910, och har sedan dess gillat kvaliteten på deras arbeten.

Den här gången tyckte jag det var lite trist att köpa ett svart eller brunt fodral, och bestämde mig för att sätta lite färg på tillvaron med en knallröd väska :)

Fodralet har inga loggor på utsidan, så vill man se vem som tillverkat det så måste man öppna det.

Fodralet har perfekt passform för en iPhone och det är väldigt väldigt rött ...

Det blir lite "bulkigt" med fodralet, men i och med att det är mjukt stoppat så är det bekvämt både att hålla i och ha i fickan.

På baksidan syns magnetflärpen som håller fodralet stängt, och den lilla silvriga pluppen i mitten går att byta ut mot ett medföljande bältesfäste om man mot förmodan skulle vilja bära omkring på telefonen så. Uppe i hörnet syns utskärningen för kameran.

Anledningen till den stora utskärningen för kameran och blixten är att inte vara ivägen för bilden. Många fodral till iPhone 4 har alldeles för små hål, vilket gör att blixten "studsar" i kantena av hålet med bedrövliga bilder som följd. Nackdelen med utskärningen är att telefonen förstås inte är skyddad i just det hörnet, men det kan jag leva med.

Hur är iPhone 4s att fotografera med då? Jovars, i bra ljus tycker jag den fungerar alldeles utmärkt (och till nöds i rätt dåligt ljus också). De två översta bilderna i det här inlägget är gjorda med iPhone, liksom de två bilderna nedan.

Genom att använda Photo Stream i iPhone och iCloud Control Panel i Windows kan jag med automatik få in bilderna jag tar med iPhone i mitt Lightroombibliotek. I telefonen har jag också appen Snapseed för bildredigering - synnerligen trevlig app som räcker bra för de flesta vardagsbilder. Den här rostiga kofferten är redigerad i Snapseed.

Övriga bilder i det här inlägget är tagna med min Fuji X100. Suverän kamera när man väl lärt sig komma överens med dess egenheter :)

Jag hoppas att iPhonen faktiskt kan hjälpa mig att få lite fart på min blogg. I och med att den alltid är med och ger ett oftast tillräckligt bra bildresultat så blir det fler bilder tagna.

Postat 2012-02-24 13:57 | Läst 9304 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera