En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Idag bjuder jag mest på gamla rester ...

Då och då går jag genom mitt bildarkiv i Lightroom för att tagga upp bilder, och också för att ibland hitta bilder som jag inte använt tidigare, men som ändå kan vara lite kul.

Vi börjar år 2007 med en bild av en svan som inte var så kul eftersom fågelstackarens huvud inte var skarpt, men jag tyckte att fjäderdräkten var fin och faktiskt blev lite intressant som en abstrakt bild efter beskärning.

Svan

Vi håller oss kvar i 2007 och nu med två svartvita bilder från ett Stockholmsbesök. Inte så mycket att säga om dem annat än att jag tyckte de blev rätt bra trots att jag tog dem med en kamera jag ogillade ganska starkt och inte ägde länge (en Canon G9).

Greken (och Majja i bakgrunden)

Klarabergsgatan

Sedan hoppar vi fram till sommaren 2008 då jag fotograferade mycket fotboll. Jag har hört att man alltid ska ha med bollen i bild, men den kanske inte ska ta över helt ...

Boll(s)kalle

I februari 2009 var jag i Göteborg på Fotomässa. Skönt att man slipper åka ända dit nu för att roa sig med dylikt :)

Spårvagn i snöyra

Katter har jag (som många vet) fotograferat ofta och mycket. Här en bild av Hjalmar från 2011, och jag vet ärligt talat inte varför jag satte honom på en liten pall uppe på en kamin, men han trivdes bra där och bilden blev rätt fin.

Hjalmar

Ni ska få ett par färska bilder också. Den första föreställer en gräsligt ful liten korvkiosk som övergått till att vara "indisk grill". Det är väldigt nedgånget, men när man smakar maten inser man att man inte ska gå efter utseendet - mycket mat och mycket gott! (Och jodå, visst har de lyckats få plats med en tandoor där inne.)

Indisk Grill

Åsså en bild av kattjäveln som avslutning. Samma teve och kamin i bakgrunden som i bilden av Hjalmar :)

Nony

Tack för idag, slut för idag! Ha en fortsatt trevlig helg :)

Postat 2015-02-28 17:47 | Läst 18791 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Femtio nyanser av grå katt och en riktigt ful typ!

Bengan skrev något inlägg där någon utdöd fotosajt med urfåniga regler nämndes, och Rauni och säkert fler svarade. Med tanke på vad jag brukar visa i mina bloggar skulle medlemmarna där förmodligen mått synnerligen dåligt om de sett de bilder jag brukar visa :)

Jag fotograferar det jag tycker är kul, och jag fotograferar för att dokumentera min lilla värld. Då blir det en del husdjur och barn, och en eller annan selfie!

Så nöjd som hon ser ut kan man tro att hon är nyss utkommen från en visning av filmen rubriken anspelar på ...

Och här är det alldeles för mycket fånig efterbehandling med filter :)

Ha det!

Postat 2015-02-25 16:48 | Läst 18943 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Fika, kattjävlar och ungar!

Jag har legat på latsidan vad gäller bloggandet på sistone och här är ett försök att komma ikapp lite, så ni får stå ut med att det blir blandad kompott som sträcker sig över lite längre tid än vanligt :)

Förförra helgen var det som brukligt Dagnys fotofika på konditori Fågelsången. Det var som vanligt trevligt - trots att jag och Björn inte lyckades komma överens om hur det förhåller sig med tidningarnas eventuella negativa särbehandlande av Sony ;) (No hard feelings, Björn!)

Anna, Lena och Rauni fick ett alldeles eget tjejbord!

När jag promenerade från kondiset till min bil blev jag stoppad av en tiggare som satt utanför ICA. Han gestikulerade glatt, och visade med teckenspråk att han inte var ute efter pengar utan ville bara bli fotograferad. Han poserade stolt och gjorde tummen upp när jag tagit bilden och visat honom.

EU-migrant

Nu gör vi ett litet hopp fram till fredag den trettonde, och det enda vettiga jag fotograferade då var kattjäveln, men han ställde som vanligt snällt upp och poserade :)

Nony

Lördagen den 14 februari var en stor dag för sonen Felix, då han dels blev myndig och dels åkte till Stockholm på konsert med Tenacious D på Fryshuset. Tyvärr var hemresan inte så kul, då sista tåget blev inställt så han fick vänta på ersättningsbuss och jag hämtade honom på stationen någon gång efter två på morgonen (men konserten var bra, så han var nöjd ändå).

Felix på 18-årsdagen

Födelsedagen firade vi på restaurang Golden China i Uppsala där vi fick sällskap av storebror Oliver med flickvännen Elin. Golden China är en lite annorlunda kinakrog i bemärkelsen att de har två menyer - en med kinesisk mat, och en med svensk "kinamat". De har mycket gott, och det skiljer sig en hel del mot de vanliga fyra små rätterna eller kyckling med mandel.

Elin och Oliver

Oliver och Elin

I torsdags åkte jag till Stockholm där jag träffade kollegan Martin och pratade en massa strunt. Eftersom Martin stod i duschen när jag kom passade jag på att fotografera hans fina skylt utan att han kunde stoppa mig, men jag riskerar väl åtal för det ...

Jag innehade åtminstone inte några sprängämnen ...

Stadshuset sett från Kungsbron

När jag kom hem från Stockholm konstaterade jag att Felix faktiskt ägnar sitt sportlov åt sportande (fast alla ser nog inte e-sport som någon riktig sport ...).

Felix spelar Counterstrike

Nu har vi äntligen kommit fram till idag, och idag blev det fotografering att kattjävlar igen. För några veckor sedan fick de (kattjävlarna alltså) en ny fin klösbräda av äkta kartong som kostade några tior på Citygross. De gillar den klösbrädan väldans mycket, då den är pimpad med kattmynta :)

Hjalmar kramar kartong!

Nony chillar på sin låda ute på trappan

Oliver hade lite problem med sin stationära Windowsdator som vägrade hitta någon hårddisk att boota från, vilket i sig var en förbättring från att den först inte gick att starta alls. Att den inte gick att starta berodde på att strömbrytaren helt enkelt gått sönder (något jag aldrig råkat ut för tidigare), och antagligen blev något på disken skadat i samband med att den gick sönder. Som tur var gick det att lösa utan ominstallation genom att starta från en USB-sticka med Windows och välja den automagiska reparationsfunktionen (och fort gick det också) :)

Oliver pillar med sin Mac (som inte är det minsta trasig)

Det var ett ganska stort knippe tämligen alldagliga vardagsbilder, men jag tycker såna också är värde både att visa och spara. Det är åtminstone roligare än bilder av kameror (även om jag också tar sådana ibland) :)

P.S. Egentligen borde jag kanske inte kalla sönerna för ungar eftersom båda nu är myndiga, men för mig är de alltid mina barn :) D.S.

Postat 2015-02-22 15:05 | Läst 19957 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Sitta vid skolbänken när man närmar sig 50?

Nåja, skolbänken är väl kanske att ta i, men eftersom jag närmar mig just 50 och aldrig gjorde slag i saken när jag var ung håller jag nu på att ta MC-körkort :)

Jag började övningsköra redan hösten 2013, men av diverse anledningar kom det av sig  och i höstas fick jag åtminstone tummen ur och gjorde de så kallade riskettan och risktvåan, och idag var det dags för teoriprovet (jag började läsa böckerna och göra distanstest i lördags, så jag hade ju gott om tid på mig).

Jag tyckte lite synd om de stackare som halkade runt och körde upp för B-kort idag. Ymnigt snöfall och glashalt nästan överallt kan inte varit någon höjdare, men jag antar att inspektörerna från Trafikverket tar hänsyn till sådant. MC-säsongen känns väldigt avlägsen just nu, men ändå är det inte mer än åtta veckor tills jag har första körlektionen bokad ...

Hur som helst - teoriprov, eller kunskapsprov för A-behörighet som det egentligen heter, kan det verkligen vara svårt när man kört bil i snart 30 år? Nja, många frågor är förstås MC-specifika och en del trafikregler har nog ändrats med tiden. Nu för tiden måste man också ha koll på hur man kör miljövänligt, vilka ämnen en katalysator reducerar från avgaserna och en massa annat konstigt som inte var aktuellt när jag tog bilkörkortet 1985.

Trots att jag nog inte läst genom böckerna tillräckligt noga, och framför allt ägnat för kort tid åt det gick det som ni ser vägen ändå :)

Ha det gott!

Postat 2015-02-02 16:56 | Läst 16743 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera