En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Mozarella och Skrotbilar!

Den här veckan har jag semester. Det innebär förstås att jag har fullt upp med att vingla runt på min KTM och göra vägarna osäkra. Jag brukar inte planera vart jag ska ta vägen, men idag hade jag bestämt mig för att först åka till Ängsholmens Gårdsmejeri.

Jag var där vid en sisådär 15:45, och då var dagens mozzarella precis färdig. Det är tydligen en konst att göra bra buffelmozzarella, men Ängsholmens har lyckats bra och uppmärksammats stort av både matskribenter och kändiskockar!

Det är inte billigt att köpa mozzarella som är tillverkad i så här liten skala, men det är värt det tycker jag. Det blir något helt annat än den plastförpackade man köper billigt på varuhusen, och smaken är underbar.

Jag fick rådet att smaka på osten direkt när jag kom hem, innan den varit kyld. Tydligen ändrar den helt karaktär efter nedkylning (även om man helst ska äta den rumstempererad också efter kylning). Självklart testade jag, och ja - det är jättegott :)

Efter besöket på mejeriet hamnade jag så småningom i Ribbingebäck där jag ett hittade en massa gamla franska bilar i varierande skick av förfall. Jag gillar gamla franska bilar (även om jag inte skulle vilja äga en), så jag stannade förstås och dokumenterade. Den första tror jag är en Renault Major 8 (min syster ägde en sådan när jag var liten).

Nästa är förstås en Citroën DS, eller Padda som den ofta kallades här. Det var en mycket modern skapelse när den kom, och fina exemplar säljs nu för tämligen höga belopp.

Det här exemplaret var inte så fint, vare sig in- eller utvändigt, men skulle nog gå att snygga till.

Citroën CX var på ett sätt en efterföljare i samma andra som DS, men har inte riktigt uppnått samma kultstatus. De här två skulle jag inte vilja försöka renovera ...

Det var allt från dagens runda i Uppland :)

Postat 2016-09-08 20:13 | Läst 12297 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fika och folk!

Idag var det förstås Dagnyfika på konditori Fågelsången i Uppsala. Idag var det många kända ansikten, men också en del nya. De nya hade med sig ett knippe kameror av lite större modell som laddas med film. Det är kul att det finns olika varianter, och förhoppningsvis vågar dessa nya besökare komma och fika med oss fler gånger :)

Själv hade jag med mig min lilla A6000 som dagen till ära utrustats med ett nytt objektiv; den lilla pannkakan Sony 20mm f/2,8. Det är inget fantastiskt objektiv rent optiskt, men det är litet och räcker för mina behov.

Jag konstaterade också att Nikon D750 måste vara en mycket bra kamera. Danne är inne på sin tredje nu, efter att ha varit otrogen med andra kameror ett par gåner :)

Efter fikat åkte jag mot Ulva Kvarn för att se om där fanns något roligt på marknaden. Först fastnade jag dock vid Ärna flygfält där ett par JAS 39 Gripen kom in för landning (det pågår en stor övning där hela försvarsmakten är inblandad). Jag fotograferade inte dessa, eftersom Ärna är ett skyddsobjekt med fotoförbud.

Marknaden var väl inte så jättespännande, och det som såldes var det gamla vanliga; tovade hattar, salami, torkad älg och diverse krimskrams och snask.

Jag åkte därifrån utan att handla något, och åkte tillbaks för att eventuellt få se några Gripen starta. Efter någon timme landade en Hercules, men några JAS 39 gav sig inte iväg. Sedan började det ösregna, så jag körde hem ...

Ha en fortsatt trevlig helg!

Postat 2016-09-03 18:22 | Läst 15246 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera