En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Plötsligt har det blivit jättelångt till tobaksaffären!!

Som jag nämnt tidigare har jag skaffat mig behörighet att köra motorcykel, och i veckan sålde jag Lilla Bilen och köpte i stället Det Stora Blå.

En tjock medelålders man på en tjock medelålders Bumse

Idag skulle jag åka och handla mig en stock snus, och på något märkligt sett hamnade jag bland annat i Sigtuna ...

Felparkerad utanför Våfflan i Sigtuna

Galna småfåglar som försökte stjäla min macka!

Jag fortsatte via Arlanda och Östuna och efter diverse snurrande hamnade jag i trakterna av Hammarskog ....

BMW R1150RS i en vinkel

BMW R1150RS i en annan vinkel

När jag så småningom hittade hem igen visade det sig att jag kört lite drygt tjugo mil för att köpa snus. Så långt var det aldrig tidigare ...

Ha en trevlig helg :)

Postat 2015-07-24 23:08 | Läst 7112 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Mest bara skryt, och inte ens någon egen bild!!!

I december 1985 fick jag mitt körkort för personbil. Jag hade redan då lite funderingar på att också ta körkort för motorcykel, men tänkte att det får vänta ett tag.

Ett tag blev nästan 30 år, men idag fick jag äntligen köra motorcykel utan den hemska övningskörningsvästen och puttrade hem med den lånade körskolehojen för att tvinga sonen att dokumentera med min mobilkamera :)

Foto: Felix Eriksson

Uppkörningen gick bra, förutom att jag av nervositet och stelhet var på en kona i högfartsbanan både på första och andra försöket, men förarprövaren lät mig ändå köra i trafik och efter det tyckte han inte det var några som helst problem. Han hade också reagerat på min e-postadress (fotokonsult.se) och vi satt mest och pratade kameror under trafikdelen av provet då han precis köpt ett nytt objektiv i födelsedagspresent till sin fru :)

Nu återstår bara att skaffa en egen MC, och då en i något lämpligare storlek än den där lilla moppen (som faktiskt är en tung MC även om det inte ser så ut när jag sitter på den) :)

Ha det gott!

Postat 2015-07-09 14:31 | Läst 9820 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Berättande gatufoto med innehåll och komposition

Det där med vad som är gatufoto, hur gatufoto ser ut och hur det borde se ut är ett ständigt återkommande ämne på Fotosidan (och annorstädes). Idag har Göran och Affe bloggat på temat, och även om jag kan hålla med om att det finns en hel del idag ointressanta bilder (för mig), så tror jag att många av dessa bilder kommer att bli intressanta med tiden, och alltså få ett innehåll som kanske kan tyckas saknas nu.

Vitsen med att ge sig ut på byn och plåta en massa bilder man själv tycker är dålig gatufotografi förstår jag inte alls - det är ungefär som att jag skulle ge mig ut i rabatten och plåta trista makrobilder för att påvisa hur dålig naturfotografin idag är. Gatufoto är det dock ändå - inte "s.k. gatufoto" :)

Här är några bilder jag är nöjd med vad gäller innehåll, berättelse och komposition, och jag tycker definitivt de är gatufoton. Andra kan tycka annorlunda :)

Ha det gott (även om ni inte tycker som jag) :)

Postat 2015-07-04 22:33 | Läst 6963 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dagnyfika ska ju vara i Uppsala, fast inte idag för då var vi i Dalarna och fotograferade näckrosor!

Det brukar inte vara något Dagnyfika alls i juli, men idag fick vi förmånen att besöka Björn i Dalarna. Det var förvisso en bit att köra, men klart värt det :)

Vi började som sig bör med fika, och fick i oss både smaskiga jordgubbar och Lenas supernyttiga kaka (jag provade den dock tyvärr inte, då jag inte bör äta så mycket socker).

Bengt, Lena och Ingemor

Ingemor, Björn och Ewa

Behöver man verkligen en 70-200 för att fotografera flaggan på det avståndet, Bengt?

Björn visade oss runt på ägorna, och det är verkligen en fantastisk "stuga" han har där uppe i Dalarna! Tyst och avskilt, och med en jättemysig tomt.

"Sommarstuga" :)

Bengt och Lena fotograferar laduvägg

Och självklart måste det chimpas efteråt :)

Ewa och Lena

Efter avslutad visning var det dags att bege sig till den lilla tjärn Björn berättat om tidigare i sin blogg för att svalka av oss. Lena var inte bara ute efter svalkan, utan också på jakt efter näckrosorna som finns där ...

Spår av midsommar vid tjärnen

Lena på näckrosjakt

Näckrosfoto kräver ordentliga prylar!

Själv är jag en badkruka, så jag promenerade bara ner en bit i vattnet för att fotografera badpojkarna med min vattentäta telefon. Det fungerade det också, men attans vad den komprimerar sönder bilderna :(

Björn och Bengt (och en bit av min suddiga tumme eller nåt ...) Plåtat med Xperia Z3

Nä, ska man få till bilderna bra krävs det riktiga kameror (även om telefonerna förstås har sina poänger ibland).

Björn med Sony A99 och 70-200

Bengt, Ewa och Björns fot

Efter besöket vid tjärnen blev det mera fika, och sedan var det dags att bege sig hemåt igen. Mycket trevligt initiativ av Björn, och stort tack för att vi fick komma på besök :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Postat 2015-07-04 20:08 | Läst 16972 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera