En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Dumskallarnas Sammansvärjning ...

... Eller A Confederacy of Dunces som boken i original heter - skriven av John Kennedy Toole - en helt underbar bok som inte har så mycket med det här blogginlägget att göra förutom att titeln väl beskriver hur Internet ofta fungerar i allmänhet, och i specialiserade forum som Fotosidan och liknande i synnerhet.

Jag har fått höra att jag kastar ut babyn med badvattnet när jag kritiserat vissa inlägg i forum och kommentarer, men som tur är har båda mina söner överlevt min behandling (och åtminstone en av dem har intresserat sig för foto). Båda sönerna har dock fastnat i dataspelsträsket (där de klarar sig bra på att utveckla bl.a. en getsimulator)

Samma son som i bilden ovanför

Det jag har svårt för på Internet i allmänhet, liksom också på Youtube och Fotosidan är folk som alltid vet bäst eller folk som måste kommentera allt med allehanda förklaringar till allt möjligt som inte har ett skvatt att göra med det aktuella ämnet. Det finns också folk som tycker det är roligt att "skämta" i kommentarerna som inte inser att en ironisk oneliner gör sig mycket dåligt i skriven text på nätet.

Youtube är i sig en källa till oändlig kunskap och lika mycket fåntratteri. Om jag vill veta hur jag ska byta trottelnålen på en förgasare till en Honda CB750 från 1972 hittar jag allt från fullständigt korrekta instruktioner till filmer om varför Honda är ett ont företag som i möjligaste mån ska undvikas (påhittat exempel men inte helt ovanligt när det gäller vårat intresse - kameror).

Senaste fåntratten jag beskådade var denna Theoria som förklarar varför han aldig använder Sonykameror - det blir "dåligt renderade bilder" och diverse annat om hur dåliga Sony är. Jag använder själv inte Sony just nu, men de gör definitivt inte dåliga kameror även om de inte tilltalar alla. Se och beskåda själva om ni har tid och lust: https://youtu.be/7c9Qn7h7E3I

Internet i alla dess former har gett oss tillgång till kunskap vi bara kunde drömma om för ett antal år sedan, men också gett möjlighet till oräkneliga idioter som inte gör annat än sprider desinformation, lögner och annat skräp.

Om jag nu skulle kasta ut babyn med badvattnet, så må så vara hänt med alla dessa fåntrattar som jagar klick!

Postat 2020-09-25 22:19 | Läst 3213 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera