En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Absurt! Skrämmande! Robocop!!!

Idag den sista april (och ja, i Uppsala heter det inte Valborg) promenerade jag runt en stund och dokumenterade med min kamera. Något jag inte var ensam om att notera var den höga närvaron av Poliser av alla sorter.

MC-Polisen på bilden kommer från Nationella Insatsstyrkan, vilket framgår av färgen på uniformen, beväpningen och hjälmen (som knappast är godkänd för MC-körning). Poliserna på trampcykel är såvitt jag vet lokala förmågor.

Dessa två färdas på samma motorcykel, och tillhör den regionala insatsstyrkan (tidigare piketen). Inte samma grad av beväpning, men annorlunda utrustning jämfört med vanliga poliser.

Här ser vi en av dem prata med några av alla tusen människor som valt att besöka Carolinabacken denna sista april.

Naturligtvis var där också gott om vanliga Poliser i normal uniform och fordon :)

Jag lade upp dessa bilder i en lokal Uppsalagrupp på Facebook och fick en del kommentarer som gör mig förundrad. Folk tycker det är skrämmande att polisen uppträder med automatvapen, eller står och pratar med folk iförd MC-hjälm. Jag tycker folk borde tycka det är mer skrämmande att det behövs poliser som gör detta ... Tiden sedan konstaplarna patrullerade Carolinabackern med skjorta och slips är sedan länge förbi tyvärr!

Det här är inte en polis, men väl en fotointresserad ordningsvakt som stoppade mig för att prata fotoutrustning en stund. Han fotograferar också med Sony och tyckte jag skulle köpa ett batterigrepp.

Damen på bilden stod bara och njöt av solskenet och studentsången :)

Ha det gott alla!

Postat 2024-04-30 21:47 | Läst 1079 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tack för allt, Björn!

Läste med sorg att FS-profilen Björn "Khalad" gick bort igår! https://www.fotosidan.se/blogs/khaladsphotoblog/den-sista-bilden.htm

Jag och Björn kände inte varandra väl, men har träffats vid flera tillfällen på fotofika både i Uppsala och hans älskade Korsheden. Vi kom inte alltid överens i diskussionerna på nätet, vilket ju är lite av grejen med nätdiskussioner. Björn hade dock alltid bra argument för sin sak och gick aldrig överstyr i diskussionerna (vilket jag nog kan ha gjort någon gång).

Jag kommer sakna Björn, hans fina bilder och sällskap på fotofika!

Bilden är tagen från Björns Korsheden den 29 juni 2019

Postat 2024-04-25 21:48 | Läst 1529 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera