En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Flightspotting

Jag har så smått börjat fotografera lite flygplan ute på Arlanda - främst för att det finns roliga vägar att köra dit med hojen. Jag tycker dock det är roligast när man får med lite folk i bilden, så då är det väl kanske inte riktig flightspotting ...

Spotters och Emirates Boeing 777

Blivande spotters?

Finnair x2

Fika på Våfflan i Sigtuna som avslutning

Det var allt för idag. Tack och hoj!

Postat 2015-08-20 18:38 | Läst 10787 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Turistfällor, gatufoto, publiv, eller musikaler - vad är egentligen viktigast under en vecka i London?

Svaret beror förstås på vem man frågar, men frågar man mina söner tror jag svaret är alldeles uppenbart ...

Oliver på Starbucks på Arlanda Terminal 5

Oliver och Felix på Piccadilly Circus (typ

Oliver på Tunnelbanan

Felix och Oliver på Starbucks i närheten av HMS Belfast (fick inte igång gratis WiFi här)

Felix på BFI London IMAX

Oliver på Starbucks på Great Marlborough Street (i närheten av Photographer's Gallery)

Felix och Oliver på Hotel Boka (mycket förvirrande namn när man googlar eftersom jag trodde att jag fick länkar till hotellbokningar, och inte till det faktiska hotellet)

Det viktigaste är som ni ser smartfonerna, och framför allt en fungerande internetuppkoppling! Så kan det vara nu för tiden :)

Ha det gott!

Postat 2015-08-16 20:38 | Läst 10391 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Planespotting

Idag var jag på Arlanda och fotograferade flygplan, och träffade också på ett gäng från FB-gruppen Flygplansfotografen.se. Jag är inte så rutinerad på området som de är, men tycker ändå det är rätt kul med flygplan och att plåta dem. Kul också att träffa andra foto- och flygintresserade :)

Detta plan kallade de andra för clownen, vilket kan förstås när man ser målningen

Detta är en Dassault Falcon av för mig okänd modell. Den gjorde bara ett snabbstopp på Arlanda och fortsatt efter en kvart eller så mot för mig okänt mål

Plåtade Ottens arbetsplats (genom staket - därav den mörka linjen

Vet inte vad detta är för flygplan, men tyckte det blev lite fint med landningsljusen

En retromålad kärra från Aeroflot

Take Off

När jag närmade mig hemmet var det en mycket vacker solnedgång i Hågadalen, så jag var förstås tvungen att dokumentera bumsen också :)

Det var allt för idag. Ha en trevlig helg :)

Postat 2015-08-14 23:27 | Läst 11937 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bensinbyte, gamla bekanta ansikten, fika och flygplan!

Idag tyckte jag det kändes som en bra idé att tanka bumsen, men det visade sig att tanken var nästan full på den och då var det ju inte längre någon bra idé. Sedan kom jag på att det förstås måste vara bra att byta bensinen ofta så den inte blir gammal och dålig - de som tävlar med MC gör service och byter olja stup i kvarten, och det måste ju vara likadant med soppan! Eftersom det vore synd att bara hälla ut bensinen i slasken tyckte jag det kändes mer miljövänligt att förbränna den först.

Fotomicke med sällskap på väg till Ängelholm

Jag började med att åka till Lelles MC för att handla öronproppar gjorda för MC-åkning. De visade sig fungera utmärkt och tog bort massor av det elaka vindbruset, men det gick ändå bra att lyssna på radio och höra trafiken runt omkring. På Lelles träffade jag också på Fotomicke som tidigare bloggade mycket här på FS - det var trevligt att råkas och språkas med Micke (som också kör BMW nu efter många många år med bara Honda).

Moppen vid Ulva Kvarn

Efter Lelles for jag runt på lite småvägar och passerade Ulva Kvarn, där jag stannade för att fylla på kaffetarmen och vattenflaskan.

Våfflan i Sigtuna

Efter lite flängande runt omkring visade det sig att jag var i Sigtuna, där jag åter igen fyllde på med kaffe. En trevlig äldre herre kom fram och undrade om jag ville byta hoj med honom - han berättade att han var pensionerad MC-polis och nu äger en gammal BMW R60 som var likadan som de han en gång fick lära sig köra på i Strängnäs. Jag avböjde bytet, men vi var rörande överens om att det där med boxermotor - det är grejjer det!

Bumse och Bamse

Från Sigtuna åkte jag till Arlanda. Kaffetarmen var fortfarande proppfull, men jag kunde inte låta bli att svänga upp till Jumbon för att ta den här bilden :)

På vägen hem via småvägarna kunde jag inte låta bli att stanna till vid änden av en av landningsbanorna, när jag såg att det var där planen landade idag. Jag hade inte med mig längre en 50 mm till min A6000, men det gick ändå att få till ett par bilder tycker jag. Nästa tur ska jag dock se till att ha med både 135:an och 200:an så går det nog att göra bättre flygplansbilder.

Det var allt från dagens tur, och justja - när jag kom tillbaks till Uppsala var det bara ett par streck kvar på bensinmätaren, så det passade utmärkt att fylla på :)

Ha det!

Postat 2015-08-10 23:01 | Läst 7273 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera