En återuppväckt plåtslagare
Gofikarunda med Uppsala Cykelklubb
Idag körde jag en Gofikarunda med UCK (på motoriserad cykel), och passade på att filma lite med två Gopro. Ljudet är kass, men fikat var fantastiskt :)
Ha det gott!
Det kan hända mycket på ett år!
Jag, på körskolans hoj, utan övningskörningsväst. Foto: Felix Eriksson
På dagen för ett år sedan fick jag äntligen lappen i min hand - lappen som visade att jag har behörighet att framföra tung motorcykel i trafiken (fast egentligen dök körkortet inte upp i brevlådan förrän någon vecka senare, men principen är densamma).
Bumsen på Lidingöloppet i september 2015
Sedan dess har mycket hänt. Jag har kört 1200 mil med min fina Bumse, fått nytt jobb i MC-branchen (som KTM Parts Manager på Lelles MC i Uppsala), och jag har kört en massa ordonnansuppdrag.
Jag och Bumsen på Vårruset i Uppsala 2016. Foto: Staffan Claesson/UNT
Allt roligt har dock ett slut, och nu är det dags att byta ut Bumsen mot en större hoj (som jag sitter bättre på) tillverkad i Österrike, men mer om den när det blir aktuellt :)
Bumsen i Norrhällby
Om någon är intresserad av att köpa Bumsen är det bara att kontakta mig :)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Bumsen har fått en RIKTIG actionkamera :)
I mitt förra inlägg visade jag bilder av Bumsen med en Leica M6 monterad på styret. Nu sitter där i stället en Gopro Hero 4 Silver, och den är nog klart mer lämpad för ändamålet ...
Det här är inte världens mest spännande film, men här var jag ute och bumsade mig igår ...
Och den här vägen körde jag:
Bumsen har fått en actionkamera!
Jag har förstått att man tydligen måste ha en actionkamera monterad på hojen, så jag monterade en actionkamera på Bumsen. Eftersom hojen är tysk valde jag en tysk kamera ...
Jag är dock lite osäker på kameravalet, då det är lite svårt att se vad man fotograferar utan skärm, och det tar sån jäkla tid innan man får in bilderna i datan ...
Ha det gott!
Blågult och grillad diafragma!
Idag var temperaturen riktigt behaglig (med motorcykelkläder på sig), så det blev en runda i Uppland på dryga 20 mil :)
Lite blågult, så här en dag i förväg ...
Vid Uppsala Slott
När jag kom hem var det dags att tända grillen och plocka fram Njurtappen vi köpte på Citygross igår. Njurtapp heter också slaktarbiff, och är inte en så vanlig styckningsdetalj och dessutom hyfsat billig. Jag har inte testat det tidigare, och det visade sig bli fantastiskt mört och gott! I rubriken skrev jag diafragma, då muskeln sitter där, men så heter den inte :)
En del senor att putsa bort var det ...
Grillning på hög temperatur (och sedan en stund på indirekt värme under lock)
Biffen fick vila tio minuter under folie med en massa kryddsmör (med basilika, kapris, chili, vitlök och sambal oelek). Därefter skar jag den i tunna skivor och vände runt dessa i smöret.
Ha en fortsatt trevlig nationaldagshelg!












