Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 61/Den 31:a bröllopsresan...

Ni som kollade min förra blog-post såg att vi var på Öland i helgen. Varje år sedan 1984 har vi gjort om samma resa i slutet av maj, vår bröllopsresa till Öland. Vi åker först till Karums Alvar med Noaks Ark (en mindre skeppssättning) och den forntida labyrinten, där vi förmiddagsfikar och njuter av gökens ko-ko och drillande lärkor. Tittar på Sankte Pers Nycklar, Krutbrännare, Tvåblad och Fältsippor. När barnen var med lektes det vilt i labyrinten. Nu blir det bara fika och en stunds vila i vårsolen. Förra året var det förresten första gången på 30 år som det regnade, då slängde vi oss ut och sprang en runda över fälten och satte oss sedan i bilen och fikade. Men i år var vädret åter på vår sida.


Karums Alvar.


Karums Alvar.

V fortsätter sedan mot Södra Greda Löväng där vi förutom att inta medhavd middag, går rundan i skogen och även turen ned mot havet längs åsen, där  lämningar från Södra Greda järnåldersby finns. Sedan beskådas givetvis de olika orchidéarter som växer där, som Sankte Pers Nycklar, Göknycklar, Johannesnycklar, Krutbrännare, Tvåblad, Adam och Eva och någon till. Andra växter är t.ex Vårärt, Midsommarblomster, Strorrams och Getrams, Humleblomster, Svinrot och Tandrot. Intressant att varje år försöka leta upp de här växterna, trots att man inte är någon inbiten botaniker utan mest allmänintresserad av det som finns i naturen.


Södra Greda.


Bra att sätta kameran på kylväskan...

På eftermiddagen går  färden vidare mot Borgholm där vi brukar köpa glass. I år dock en mellanlandning hos släktingar i Djupvik. Bilder från Borgholm visade jag igår, med Road Rebels 30-årsjubiléum och deras Cruisingkaravan längs Storgatan. Det kommer nog ytterligare några bilder från den längre fram, en av filmerna är nämligen inte framkallad än.


Strandstigen Djupvik.


Tovsippor vid Djupvik.


Nils/

Inlagt 2014-05-19 20:21 | Läst 2028 ggr. | Permalink
Trevlig berättelse. Vi har också varit på Öland då och då, men har inte ett så starkt band till ön. Jag tycker det är intressant med en personlig koppling till resmålet som ni har efter så många år.
/Jan i Halmstad
Fin berättelse och sköna bilder, Nils.
Tackar kommenterarna!