EMAKS BETRAKTELSER

Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 140/PROJEKT MM - PÅ FOTOGALLERIET I SKRUV!

Vill pusha lite för kommande utställning på Fotogalleriet. PROJEKT MM har vernissage söndagen 6:e december 14.00-17.00. Därefter öppet under ordinarie arbetstider vid JGA Emballage i Skruv , må-to 06.48-16.30, fre 06.48-12.30. Stängt under jul-nyårsuppehållet. Utställningen pågår hela vintern.Extra kul är att jag fått tillstånd från Lennart Nilsson Photography AB, att visa ett antal fotografier från en privat samling med svepelektronmikroskop-bilder i svartvitt, av den 80 miljoner år gamla blomfossilen Scandianthus costatus. Lennart Nilssons detaljbilder av fossilen är mörkrumsoriginal som håller en fantastisk kvalitét. De är mycket sevärda!

Sevärda är också min fars 60 år gamla färgdiabilder från Strömbergshyttans glasbruk vid slutet av 1950-talet. Jag tror de är helt unika i sitt slag. Jag har scannat dom och sedan redigerat dom i datorn, vilket tagit många timmar i anspråk per bild. Mest tid tog nog dammbortagningen med hjälp av kloningsverktyget, men slutresultatet i form av  högkvalitétsprintar i 60x60cm på Hahnemühle Photo Rag Fine Art lump-papper, blev otroligt bra.  Jag visar även några av min fars svartvita bilder från Strömbergshyttan 1940-tal och 1960-tal, som jag tagit fram från hans negativ och likaså redigerat med datorns hjälp. Några av negativen är dock så pass damm-och repfria att det ska fungera att ta fram riktiga mörkrumsprintar från dom, men det hanns inte med den här gången. Utöver detta visar jag även en del av mina egna bilder från andra projekt, Danska Kort, Svenska Landsbygdskort och Fotogram.

När våren kommit är det meningen att en ny utställning ska ta vid på Fotogalleriet i Skruv. Jag har fått erbjudande från Gerry Johansson att visa några av de bilder som han ställde ut på Malmö Konsthall förra året, och jag hoppas det ska kunna bli verklighet. Gerry är nämligen en av mina favoritfotografer och, som jag bedömer det, en av de bästa vi har i Sverige just nu.
Nils/

Postat 2015-11-29 13:38 | Läst 1883 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera