EMAKS BETRAKTELSER

Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 696/ Glamrockfotograf för en kväll.

När jag igår kväll tog fram min digitalkamera såg jag att minneskortet var nästan fullt. Det som fanns på det var faktiskt allt som jag lyckats prestera i digital väg hittills under hela detta året (mobilen borträknat). Och det mesta var avfotograferade (digitaliserade) negativ. Nästan inget annat. Snabb urladdning av kortet, sen skulle det banne mig fotograferas vid kvällens konsert med The Ark på Stortorget i Växjö. Jag satte på min gamla manuella FD 200mm f:2,8 på RP-huset och skruvade fast den på enbensstativet. Vi hittade en plats på lagom avstånd från scenen och sen var det bara att rocka, både men kameran och kroppen. Fast inte samtidigt för det är nog inte så bra. Här är 10 av bilderna från gårdagskvällen. En härlig konsert i rena Maranata/Molle Lindberg-stil, med Salo som extatisk väckelsepredikant...



//

Postat 2022-08-22 13:27 | Läst 626 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

EMAKS BETRAKTELSER 695/Om tre veckor...

AVTRYCK
Utställning på Fotogalleriet i Skruv (vid JGA Emballage, Parkvägen 2 i Skruv). Mitt i det småländska glasriket. Vernissage lörd 10 september 13.00-16.00. Övriga öppettider se bild och länkar. Det blir avtryck i dubbel bemärkelse. Både exponeringen och det jag fotograferat, avtryck av mänsklig aktivitét (med hjälp av naturen).



Det är fyra år sen jag startade upp senaste utställningen på Fotogalleriet. Det har hänt mycket sedan dess, inte minst har det kommit till mängder med nya bilder i dunkelkammaren här hemma i Lessebo. Nu tycker jag det är dags att visa en lite del av dom, ett 50-tal bilder utvalda för detta änadamål. Det var inte så svårt att välja ut bilder från mitt Container-projekt, desto svårare att välja bland allt det övriga. Några smakprov ser du här. Galleriet är öppet även kvällstid under må-to som du kan se. Det blir tre helgdagar i början. Vernissagen 10 sept och söndagen efter, samt även lördagen den 17 september, då det är marknad i Skruv. Hoppas att foto-bild-konstintresserade ska hitta ut i skogen. Välkomna!

Postat 2022-08-20 18:53 | Läst 606 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

EMAKS BETRAKTELSER 694/ Mina bilder på Planket Sthlm

Mina nio bilder på Planket 2022 (det står åtta i texten på bilden men jag fick plats med ytterligare en). Några av de ca 50 Containerbilder som kom till i våras vid Åkericentralen i Lessebo. Ungefär som de hängde där längs Malmgårdsvägen igår söndag. Vill du se flera av dom, och även några av mina Lithprintar från de senaste tre-fyra åren, så ska du komma till JGA Emballage i Skruv och mitt Fotogalleri där, som öppnar igen från och med lördagen den 10 september, för åtminstone en tillfällig utställning. Alltså dagen innan det svenska valet till Riksdag, Regioner och Kommuner. Kom till Skruv antingen lördagen, eller varför inte valdagen på söndagen, då jag också planerar att ha öppet. Eller helgen efter då jag ävenså tänker ha öppet några timmar lördag den 17sept. Annars är galleriet öppet vardagar under ordinarie arbetstider på JGA Emballage, från och med 12:e september. Fotografierna kommer sedan att hänga där under hela vintern är det planerat. Mera information om exakta öppettider kommer snart.



Containerfotografierna kom till lite av en slump. Det var inte meningen att det skulle bli något särskilt av detta. Men när jag var där första gången och tog en film, så såg jag att där fanns mer att upptäcka. Rosten och skavankerna bildade mönster, former och figurer som tycktes leva sina egna liv. Något som jag försökte rama in till bilder med min kamera. Det gick åt några filmer och det blev till slut ett 50-tal bilder kopierade på silvergelatin fiberpapper. Två ex av varje är gjorda, ett rent råjobb i mörkrummet som tog ganska många timmar innan allt var klart. Även om det kan kännas motigt, så är det ju det roligaste man har, som målaren Sven Ljungberg uttryckte saken när han blev tillfrågad om sitt arbete.

Vad gäller Planket 2022, så var det en riktig folkfest. Kanske är det svårt att ta till sig alla bilder, men jag gjorde somså att gick jag en långsam runda när jag fått upp mina bilder före starten vid 12. Tog säkert nån halvtimma. Sedan återvände jag ett par gånger under eftermiddagen till dom bilder jag tyckte hade något att ge och var intressanta. Diskuterade en stund med fotografen (om denne var på plats) och jag tycker det gav mig rätt mycket mot mitt första plank 2019, då jag tyckte det var mera rörigt och jag "inte såg träden för all skog".
//

Postat 2022-08-15 19:01 | Läst 819 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera