Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 112/Harley-Davidson Electra Glide 1979.

Lär vara en ovanlig modell som "Bosse HD" Karlsson från Skruv har i sitt garage. En Electra Glide i specialutförande  från 1979.



Han visade upp sin fina hoj medan jag själv var jag mest intresserad av personen Bo Karlsson, och fick en serie bilder på honom en försommardag för tre år sedan.



Det är kul att fotografera människor och på det sättet komma dom lite mera inpå livet. Mycket berättades den där dagen, både om MC, Harley Davidsson och fotografi. Bilderna är tagna med en Heliar-optik, vars konstruktion har en lång historia. Just denna är en småbilds 50mm/3,5 Nickel-Heliar  tillverkad 2009 i en begränsad serie på 600 exemplar och i klassisk "collapsible style" á la 1930-tal, vilket intresserade Bosse.



Numera visar jag mestadels mina inscannade mörkrumskopior här i bloggen, så även denna gång. De tre bilderna är från en utställning som jag hade i Ljuders Sockenstuga och på Fotogalleriet i Skruv 2012. För den teknikintresserade kan nämnas att filmen är Fomapan 200 och att även fotopapperet är Fomas, Fomabrom med fast gradation. Även filmframkallaren är från Foma och deras  Rodinal-variant Fomadon R09. Pappersframkallaren är däremot tysk och Moersch SE4 Neutral. Ska nu prova deras ECO 4812 och se om den är lika bra som SE4. Hoppas det då ECO är en ekologiskt variant med miljöanpassade och skonsamma ingredienser.
Nils/

Inlagt 2015-04-14 21:24 | Läst 2553 ggr. | Permalink
Trevliga bilder på ett härligt par.
Skön bildserie, Nils!