Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 150/Borgholm - maj 2015.

Mina betraktelser med kameran är inte särskilt planlagda. Jag har en kamera laddad med film med mig i princip överallt, så enkelt är det. Och det som kommer i min väg och fångar mitt intresse, det fastnar på filmen. En del blir till bilder på fiberpapper i mörkrummet, och ibland blir det även utskrifter. Men då skickar jag dom till Crimson som gör jättefina printar på Hahnemühle Fine Art Photo Rag lump-papper. Fint som snus ska det vara, inga billiga C-printar på plastpapper för min del.



Dagens betraktelse är från Borgholm våren 2015. Vår årliga bröllopsresa till Öland, som vi då gjorde för trettioandra gången i ordningen. De första åren var det mest natur och landskap som hamnade på filmerna. Idag är det annat. Man utvecklas, både som fotograf och människa. Och tur är väl det.

För övrigt väntar jag på en låda med ryska objektiv från Ukraina, och som alla passar på mina Voigtländer Bessa mätsökarkameror med Leica M-bajonett. Jupiter 8, Industar 61 L/D, Industar 50, Industar 26M och FED/Industar 10. Alla normalbrännvidder. Lite att leka med. Man blir i alla fall inte ruinerad när man köper från grannländerna i öst.  Jag har alltmer börjat gilla brännvidder kring normalen 50mm, annars trivdes jag bäst med 35mm tidigare. Vivitar Macro 55mm, som bilden här är fotad med, är en riktig godbit. Satt på Contax S2 SLR.

Inlagt 2016-02-18 20:51 | Läst 3993 ggr. | Permalink