Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 156/Leta bild på rasten...

Jag har bara 40 min lunchrast. Snabbt födointag och sen ut en sväng runt fabriken med kameran. Man hittar alltid någon komposition som kan bli till bild.  Att tänka tvådimensionellt i en tredimensionell värld kan kanske vara svårt, men det är just det som kan vara så intressant och magiskt med fotografi.

Geometriska linjer och ytor/figurer/strukturer. Här regerar svartvitt. En mästare på detta är Gerry Johansson som just nu ställer ut sina bilder från Tokyo i Berlin. Vi andra får träna så gott vi kan på att göra det vi har runt omkring oss intressant med de redskap vi har i form av teknik och erfarenhet, samt inte minst vårt bildsinne.



Bilderna är tagna med Industar 61 L/M 55mm/2,8. En optik som gjordes till FED-kamerorna. Och filmen är framkallad i en för mig helt ny framkallare, Fomadon LQN, ustpädd 1+14. Enligt uppgift utvecklad speciellt för Fomas filmer (anledningen till att jag ville prova den). Här är det deras T/plattkorns-variant Fomapan 200 som satt i kamerhuset.



Inlagt 2016-03-03 21:44 | Läst 4701 ggr. | Permalink
Gillar särskilt den övre. Är det den trasiga persiennen som antyder nån slags öppning. Har någon tagit sig in eller är det en flyktväg?
hälsn Gunnar S
Dessa dokumentära bilder blir värdefulla den dag något ändrats här...
dessutom gillar jag bilder med ytor som de här har.
Gun-Inger