Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 159/Min digitala halva...

Som en del nog känner till så fotar jag även i färg, men då är det digitalt som gäller. Har en IPhone som funkar bra i skapligt ljus och som jag nu visar kvadratiska bilder från på mitt galleri i Skruv (se föregående bloggpost). Har precis sålt min gamla digitalkompakt Fuji X10 och ersatt den med en ny digital systemkamera X-T2, som jag har lite planer för framöver. Kul att ta bilder i färg också, men som sagt, då är det enbart heldigitalt som gäller. Ett par av de första bilderna jag tog med kameran i förra veckan är från Hammarbyhöjden.





Märker att man får justera inställningarna en del, t.ex är det lämpligt att minska brusreduceringen lite (för att fina detaljer ska framträda bättre) samt att ljusa upp skuggåtergivningen (vid 0-inställning blir de allt för mörka för normala förhållanden). Ja, man lär sig efterhand att hantera de här moderna verktygen med oändligt många inställningsmöjligheter. Skjuta i JPEG verkar fungera utmärkt med den här kameran, har läst att många tycker likadant. Högdageråtergivningen verkar superb även i JPEG, utan utfrätta partier och det gillar jag!

Inlagt 2017-07-18 11:30 | Läst 2136 ggr. | Permalink
Välkomponerat. Bra bildbehandling.
Svar från Nils Bergqvist 2017-07-18 12:17
Tackar för det!