Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 160/Ny Profilbild

Håller på att lära mig ljussättning för porträtt och modellfoto. Har lite planer och idéer framöver, och då behöver man träna. Det gjorde jag idag i trädgården, med min nya blixt, som är en batteridriven, portabel studioblixt som kan användas "on location". Provade lite olika sätt att belysa och utnyttja det befintliga ljuset. Valde sen en av bilderna som jag tycker blev skaplig. Visserligen kraftigt beskärd men ändå.



Här har jag fotat rakt i motljus mot en halvskuggad sol. Blixten slogs nästan rakt framifrån (lite snett från vänster) och ställd på två bländarsteg starkare än det befintliga ljuset, som mättes upp som infallande. Bilden är redigerad avseende ljus och kontrast. Bara en liten reflektor med diffusor på blixten. Jag tror att en softbox monterad över den kan ge något mjukare ljus.

Inlagt 2017-07-25 21:58 | Läst 2224 ggr. | Permalink