Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 166/Portrait of my other half...

Fikade på Café Condeco vid Blenda-passagen i Växjö under Karl-Oskardagarna. En enkel bild på frugan med kameran inställd på svartvitt filmläge Acros och 3200 ASA.
Efterarbete: Mellandagerkontrasten ökad, för att få bilden  mera lik traditionell svartvit filmfotografering. Går fint att få bra svartvita bilder på det sättet upplever jag.

Inlagt 2017-08-25 21:00 | Läst 2124 ggr. | Permalink
Visserligen en "enkel bild", men ofta är less more. Och lyckad bildbehandling!
Svar från Nils Bergqvist 2017-08-27 10:13
Tack för det! Med de svartvita inställningarna direkt i kameran på X-T2 , speciellt Acros som lägger till lite lätt kornighet också, får man väldigt filmlika resultat tycker jag, man hamnar ganska rätt direkt, och några stora justeringar är inte nödvändiga. Bara den här lilla extra puffen för kontrasten i mellanregistret, som är så svår att få fram digitalt (det blir oftast platt och tråkigt annars).