Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 169/Singoalla

Från tisdagens fotosession med Jenny och Berlinda i Strömbergshyttan. Här Berlinda som Singoalla, ur Victor Rydbergs medeltidsroman med samma namn. Planerna var från början att Singoalla-bilderna skulle tas på samma plats som Victor Rydberg inspirerades av när han skrev romanen. Vid Singoallas grotta i Lädja norr om Växjö. Men det blev alldeles för besvärligt att ta sig ner till grottan med all utrustning, som ligger otillgängligt vid en bergsbrant. Dessutom en kilometer att gå på en stenig och brant stig, med sista biten typ bergsklättring. Så det fick bli vid en alternativ grotta istället, bilen parkerades 10 m ifrån, smidigt och smart. Här kunde damerna byta om och duscha i en klubbstuga bara 300 m från platsen också, innan de åkte hem med tåget till Stockholm resp Västerås.


Berlinda som Singoalla.

Bilden är tagen i befintligt ljus och i färg från början. Omgjord till svartvitt med lite svagt varm ton. Jag hade två fina halvdagar med Jenny och Berlinda. Den första vid Inglingehög och gestaltning av Värends Blenda, och den andra vid Strömbergshyttan med gestaltning av Singoalla. Kläder och tillbehör stod Jenny och Berlinda för själva, tacksamt att slippa leta efter sånt! De är båda duktiga hantverkare som kan sy kläder och tillverka tidstypiska smycken och vapen. Väldigt tacksam för den servicen!

Inlagt 2017-09-07 20:50 | Läst 2157 ggr. | Permalink