Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 237/Det rullar på...

Det rullar på och idéerna hoppar fram under tiden. Har börjat skriva ner sånt jag kommer på, annars är det lätt att man missar nåt viktigt man funderat ut. Fotoidéer alltså. Har ett litet miniprojekt som jag hoppas kunna föverkliga under ett par dagar i juni. Blir det nåt bra av det kommer kanske några bilder på jubiléumsutställningen under hösten, hoppas på det i alla fall.  Kommer nog bli mycket lithprintande också, både från analoga och digitala negativ.









Bilderna här är från mina sessioner i mörkrummet den här vintern. Och fler negativ ligger och väntar på att bli papperskopior. Det finns massor på lager som inte förut fått vara annat än just bara negativ. Tänkte försöka råda bot på det under det här året. Men även försöka ta en del nytt, som t.ex miniprojektet jag talade om. Hoppas mycket på att kunna förverkliga det!

Det tjafsas en del på fotosidan har jag sett. Lite synd men kanske typiskt för sociala medier i allmänhet idag? Fast hakar man upp sig och gräver ner sig i sånt tror jag kanske det kan bli hämmande för utvecklingen? Bättre att bara fota på och göra bilder, inte fundera så mycket på att bilderna ska passa en speciell genre eller ett regelverk. Ser du bilden så ta den. Det är det viktigaste!
Ha en fin kväll!

Inlagt 2018-03-08 19:58 | Läst 2173 ggr. | Permalink
Du har så rätt det tjafsas överallt nu för tiden.
Det får vi stå ut med. Såg du hade ett galleri det måste vara givande.
Är det något som tillfredssställt mig under mitt fotoliv är det att vara med på utställningar
där jag fått ge utlopp för just min kreativitet.
Min man är fotokonstnär som sysslat mycket med ädelförfarandet men det har inte jag.
Dessa bilder påminner just om den fotokonst som Jonen min producerat eller heter det kopierat?
Det kan aldrig bli mer än en bild för det går inte göra exakt samma igen.
Skall ditt tema nu vara något i naturen som är nära dig själv som inte många ser.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Nils Bergqvist 2018-03-08 21:37
Tack för din kommentar! Jo tjafset finns överallt. Har ett galleri på mitt jobb som drivs helt ideellt. Öppet under arbetstid och när ny utställning kommer (vilket inte är så ofta då det mest är mina egna bilder som visas) en eller två helgdagar i början. Bilderna här är lithprintar. och som du skriver är det inte så lätt att få två exakt likadana med den tekniken. Temat för jubileumsutställningen blir blandat, delvis bildtyper jag inte pysslat så mycket med förut., men kul att försöka sig på nya områden och outforskad mark:)
Mycket fina o spännande bilder tycker jag, gatufotofotografer tjafsar alltid om en massa strunt av nån anledning, trots att det är väldigt sällan dom visar några spännande bilder. Hils, LO
Svar från Nils Bergqvist 2018-03-09 20:08
Tack för det!
Hej,
Fina kompositioner. Vackra kopior visade på utställningar är alltid intressant att se i verkligheten.
Ha det gott
Bob
Svar från Nils Bergqvist 2018-03-09 20:11
Tackar för komplimangen! Jo jag är en gammal "pappersbildsfotograf" som egentligen inte tycker att bilden är färdig förrän den finns på papper. När jag fotade dia gjorde jag cibachromekopior, dock inte i samma mängd som svartvita bilder.