Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 239/Bättre sent än aldrig...

Skrev tidigare om att jag inväntade ett par förstoringsoptiker 210mm för kopiering av 13x18cm negativ i min Durst Laborator 3s. Den första skickades för 18 dagar sedan från Frankrike, och idag hämtade jag ut den. Fast jag har inte fått något meddelande om att den kommit fram. Så jag mejlade säljaren, vilken vänligen mejlade mig tillbaka 3 bilder där postgången redovisades, samt försändelsenumret från Frankrike. Enligt de uppgifter han fått fram låg den och väntade på mitt postkontor, så jag traskade in på ICA idag och kollade upp. Men det numret som säljaren mejlat mig fanns inte i postens databas alls. Så vi började leta bland paketen, och mycket riktigt hittade vi ett, med övertejpat franskt försändelsenummer. Felet var att posten glömt att ge paketet ett nytt svenskt nummer och bara skickat det till postadressen. Därför hade jag varken fått lapp i brevlådan, mejl eller sms om att det var framme. PostNord har tidigare varit vänliga mot mig, men här hade man gjort en tabbe. Tur att jag gick in och kollade idag. Hade jag väntat två dagar till hade det skickats tillbaka till Frankrike.



160 riksdaler kostade denna Durst Componon 210mm, med en Durst originalplatta till. Överkomligt för en så pass hyggligt fin sak. Den väger nästan 600 gram och är en rejäl klump av glas och solid metall. Nu ska jag ta mig an de två återstående negativen 13x18cm som jag låtit Crimson skriva ut, men det får vänta tills helgen tror jag.

Inlagt 2018-03-13 21:44 | Läst 2164 ggr. | Permalink
En spotstyver för en Schneider Componon - otroligt! LO
Svar från Nils Bergqvist 2018-03-13 21:59
Den hade en liten pyttefläck på insidan av en av linserna, men sånt påverkar ingenting. Bara jag som bjöd på den. Inväntar även en Rodenstock APO Gerogon 210mm som jag också kom över ganska billigt. Och den är helt ny och oanvänd i originallåda från ett lager i Tyskland.
Jag vet inte mycket om sådana grejor, men den ser väldigt fin ut! :)

Hälsar
Eva