Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 262/Inte detta heller...

...det är fortfarande Mitakon 35mm/0.95.
Kameran följer med där man drar fram. Så har det alltid varit för mig. Lite varierande modeller och fabrikat.  Nuförtiden ligger mestadels en X-T2 i väskan som hänger över axeln, varierande optik på den dock, från en gammal förkrigs Leitz Summar till nya och modernare saker. Att jag inte har kameran i en rem runt halsen beror på att jag trivs bäst med att använda den direkt i handen med batterigreppet på, och då är det bra att kunna stoppa ner den när man pysslar med annat. Här är det alltså Mitakon Speedmaster 35mm/0.95 och som vanligt har jag den oftast upptejpad på största öppning. Det är ganska fräckt att man kan få en sån här popup- eller stickut-effekt, liknande den man får med en Pentax 67 och 105mm/2.4, med en sensor som bara är en bråkdel av 6x7-formatets storlek.






My baby drove up in a brand new Cadillac...

De flesta bilder är såna här helt oplanerade saker som kommer till av en ren slump. Men undantag finns också. Några såna exempel kommer bl.a visas under jubiléumsutställningen på Fotogalleriet i Skruv från slutet av september. I år är det nämligen 10 år sedan jag visade de första bilderna där.
//

Inlagt 2018-07-25 18:09 | Läst 1889 ggr. | Permalink