Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 282/Inte bara glas i ljusboxen.

Experimenterande med det som faller ner. Det börjar redan komma lite höstfärger och nu har äntligen min nya adapter för Yashica/Contax objektiv också kommit (den förra var en billig skit som var felsvarvad) så jag provade att ta några bilder i ljusboxen med en Zeiss Tessar T* 2,8/45mm (pankaksoptik från 1980-talet). Blev nästan "för skarpt" tycker jag, men något annat var väl inte att vänta med just den gluggen. Det finns några såna här platta 45-or av olika fabrikat, Pentax, Konica m.fl. På en X-T2 blir det en 67,5mm.

Inväntar även några "nya" vintage optiker av olika brännvidder 1950- till 1980-tal,  som inhandlats på begagnatmarknaden, och det ska bli intressant att prova dom på min X-T2 när de kommer. Några ryska och några tyska, Mir, Helios, Zeiss Jena, Meyer-Optik Görlitz, Enna/Revuenon. Det är kul att fotografera med äldre objektiv på en modern kamera. Personligen tycker jag det fungerar bra då jag är van att ställa focus manuellt. Objektiven kanske inte alltid (med vissa undantag) har perfekta tekniska egenskaper, men de har utan tvekan karaktär som man kan utnyttja i bildskapandet.
//

Inlagt 2018-09-17 20:18 | Läst 2596 ggr. | Permalink
Intressant arrangerat.
- hawk
Behärskat och stilfullt, snyggt!/ Björn T
Den effektfulla vignetteringen gör bilden!
Tackar för kommentarer!