Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 289/Kall natt...

Termometern stod på -4 när jag kom ner till jobbet i morse efter en kall natt. När solen stigit så högt att den kunde vila sina strålar i det frostiga gräset, så tog jag helt enkelt en egenbeslutad paus i arbetet (givetvis kompenserad genom att jobba extra på ordinarie rast). Det gäller att ta bilderna innan solen smälter bort frosten, och det kan gå ganska fort i slutet av september.





Kameran är med på jobbet för det mesta och jag fick väl ett 20-tal bildfiler som man kan arbeta vidare med. Det gäller att träna med de här lite speciella objektiven från Meyer-Optik Görlitz för att lära sig hur de fungerar  med ljusreflektionerna och bokehn. Jag blir nog bara mer och mer förälskad i dom ju mer jag använder dom, det ska erkännas. Bilden nedan på hustrun tog jag dock inte idag utan i helgen. Primoplanen som jag använt är också en fin porträttoptik som det verkar. Bubblorna över huvudet kanske inte passar, men ville ändå visa hur det kan bli.


//




Inlagt 2018-09-25 21:34 | Läst 3051 ggr. | Permalink
Jag håller väl med om att bubblorna över hustruns huvud inte är någon höjdare, men dom andra två bilderna är utomordentligt vackra.
Svar från Nils Bergqvist 2018-09-25 22:40
Tackar för det!
Mycket vackra bilder helt i min smak, åtminstone de 2 första.
Svar från Nils Bergqvist 2018-09-25 22:41
Kul att de gillas!
Fin lyster i dom första två, det blir en speciell överstrålning som är intressant o annorlunda! Hils, LO
Svar från Nils Bergqvist 2018-09-28 15:43
Jo lystern kommer sig av att det blir bubblor även där, fast små. Förstorar man upp så ser man bubblorna. Trodde först de var kromatisk färgabberation som brukar ge en färgad kant mellan ljusa och mörka partier, men det var det inte.