Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 295/Enda 100-årsutställningen med Strömholm i småländska Ljungby!

Lite bilder från dagens besök på Ljungbergsmuséet i Ljungby. Just nu visas den enda utställningen som firar 100-årsminnet av Christer Strömholms födelse just där. Jag har sett Strömholm på flera gallerier i Sverige, på Fotografiska bl.a, men jag måste säga att den här utställningen i Ljungby är den som jag tycker varit mest lyckad. Ljusa och fina lokaler och bra hängning, ett stort rum och några mindre. Flera bilder som jag inte sett förut dessutom. Tyvärr har den här utställningen kommit bort lite i media. Så personligen missade jag vernissagen förra veckoslutet då sonen Joakim Strömholm fanns på plats och berättade. Den är verkligen värd att besöka så ta chansen, den varar till 25:e november. Bara att hoppa av E4:an om man kör förbi. Det slank visst med en färgbild också som jag tog alldeles utanför entrén när vi kom.











//

Inlagt 2018-10-07 20:53 | Läst 3091 ggr. | Permalink
Det här va intressant! Tack för tips Nils!
/B
Det har jag inte läst något om. Jag har träffat Christer S många gånger så jag har filmer som jag vill någon skall ta hand om. Joakim har skrivit att han gärna gör det. Det hade inte varit så långt från Hässleholm till Ljungby men det får väl bli så jag åker till Stockholm.
Jag förstår du haft en fotografisk upplevelse för det får många när de ser hans bilder. Jag trodde de skulle ha något i Landskrona under deras fotovecka. Någon skrev det till mig. Jag kände inte det galleriet så seriöst så de fick inte mina filmer o allt annat jag har klippt ut.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Nils Bergqvist 2018-10-07 23:08
År det rörliga bilder /film du talar om, eller filmer med negativ? Det ska visas en film i Ljungby också sa dom, om Strömholm, fast kommer inte ihåg när, var nog inte så länge till tror jag?
Gun-Inger Arvidsson 2018-10-07 23:27
Nej det är svartvita filmer från de olika tillfällen vi träffades...första gången på hans utställning i Stockholm så på olika ställen i Skåneland. Jag håller på städa upp mitt liv som fotograf och en del filmer vill jag ge bort så vissa håller jag på att göra böcker av...har klart en bok om Sista sommaren med rälsbussen 1984 Älmhult - Sölvesborg samt börjat på en om Inlandsbanan 1976 . Dess filmer har jag lovat Gävle före detta järnvägsmuseum. Har haft besök av Robert H som har hand om bilderna där. Jag håller tillika på med en bok om Hässleholm där jag redan skänkt diabilderna till Hembygdsföreningen samt svartvita filmerna till ett arkiv.
Förlåt det blev mycket om litet.
Ha det gott på alla sätt
Hälsningar Gun-Inger
Svar från Nils Bergqvist 2018-10-08 07:33
Så dina egnabilder på Strömholm. Jo jag vet att du vilar på en bildskatt, och det är svårt att hinna ta hand om allt och göra nåt av det själv. Fint att dukar dokumenterat allt detta! Själv har jag gått igenom min fars alla gamla negativ från glasbruket där han jobbade och vi växte upp, digitaliserat de bästa och tagit bort repor mm. Dessutom skrivit ut dom på lumppapper av högsta kvalitet för hållbarhetens skull. Mycket arbete blir det när man ska gå igenom det man har.