Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 297/Tre dagsfärska...

Jag tog en hel del bilder idag, dels på middagsrasten men mest efter jobbet. Finns en del att upptäcka i närområdet där jag arbetar. De två första är därifrån. När jag kom hem stod solen ganska lågt och belyste bakersta delen av vår Aroniahäck i trädgården. Där hittade jag ytterligare motiv att fånga med kameran. Den sista är tagen där.

Jag fortsätter experimentera med mina inskaffade objektiv från Meyer-Optik Görlitz i Östtyskland. Här fick Trioplan 2,9/50mm arbeta. Man försöker lära sig så smått att utnyttja den härliga bokehn som Meyer-gluggarna ger, och jag tycker att jag fått lite hum om det nu och kommit en bit på vägen. Jag har fotat på ganska höga ISO, trots största öppning. Men det krävs för det har blåst en del och det är svårt att få skarpt om man inte kan ligga på snabba slutartider när man tar närbilder som här.







Det kommer att finnas flera närbilder typ dessa på Fotogalleriet i Skruv fr.om helgen 20-21 oktober. De är utskrivna på Hahnemühle Photo Rag, ett syrafritt lump-papper av högsta kvalitét. Personligen tycker jag det är ett superbt utställningspapper och bilderna görs verkligen rättvisa på det. Om du har vägarna förbi glasriket i Småland så är du hjärtligt välkommen att titta in på galleriet i Skruv. Förutom vernissagehelgen (då hela glasriket har öppet hus GLASRIKET GLÖDER) lö-sö 20-21 oktober 11.30-15.30, så är det öppet under ordinarie arbetstid vid JGA Emballage, där galleriet ligger. Må-t0 7-16.30, fre 7-12.30. Utställningen som jag valt att kalla POST X ANNOS (Efter 10 År) kommer att hänga åtminstone hela hösten och vintern. Sen får vi se framåt vårkanten om det kan bli något nytt även då?
//

Inlagt 2018-10-10 21:55 | Läst 2741 ggr. | Permalink
Rätt sköna konstnärliga bilder!
Svar från Nils Bergqvist 2018-10-12 17:27
Färgerna blir "märkliga" i kvällsljuset. Ändrade lite i den sista bilden så att Aroniastammen skulle se brun och inte blå ut.
Läckra bilder blir det med dessa objektiv.
Aronia är en favorit den här tiden, den kan man skapa mycket vackert med.
Svar från Nils Bergqvist 2018-10-12 17:27
Kul att du tycker det!