Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 357/En dag i mörkrummet...

Madonnan var inte lätt att tas med. Gick en del i pappersarkivet, men tre bilder med lite lätt olika kontrast/teckning fick jag fram idag. Nästa helg är det ju ett Plank däruppe på Söder och jag har fått äran att ställa ut bilder på lördagen den 17:e. Det kommer bli enbart lithprintade kopior för det är det jag mest pysslat med i mitt kompakta mörkrum i groventrén de sista åren.



Jag är ju ingen projektfotograf direkt utan de flesta av mina bilder kommer till i flykten, där jag drar fram. Under motionspromenader, utlykter, resor, på jobbet mm. Hoppas ändå kunna sammanställa några bilder som kan passa bra ihop och bilda någon slags enhet. Vi får se vad det blir.

Det blir ju mitt första Stockholmsplank. Har varit med på två andra plank tidigare. Ett i Göteborg där det kom en del regn, och ett i Gnesta. Om SMHI:s prognos slår in så vankas det regn även i Sthlm på lördagen. Mörkrumsprintarna klarar sig bra i blöta, men det ser ju inte så snyggt ut när det rinner in mellan glaset och ramen. Vi får hoppas att prognosen ändras och att vi slipper regnet. Men om så skulle bli fallet får man ta med sig plast att hänga över när skurarna drar in. Eller kanske sätta upp printarna som dom är, utan glas och ram?
//

Inlagt 2019-08-10 19:56 | Läst 3983 ggr. | Permalink