Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 392/Lith 52a - 2019

Det blev en nummer 52 också, innan året är till ända. Och här är det 52a som visas. Gjorde ytterligare en i ett försök att få en likadan, men det blev inte riktigt som den första (dock inte dålig) så den får beteckningen 52b. Det är lite enklare med vanlig mörkrumskopiering. Även om det inte är lika enkelt som att göra fotoutskrifter av samma fil exakt lika, så är det mycket enklare att kopiera på vanligt sätt och få samma resultat än när man lithkopierar. I alla fall med det här papperet kanske ska tilläggas. För det finns papper som är lättare att arbeta med, precis som det finns papper som är svårare att upprepa resultaten med. Detta Rollei Vintage 111/Fomabrom Variant 111, hör nog till den senare kategorin.



Bilden är från Stockholm och Söder tagen 2013. Ett negativ som aldrig blivit något av förrän nu. Tycker motivtypen kan passa bra för sånt här lite mera grafiskt utseende som detta Rollei/Foma-papper ger. Gamla negativ kommer till heders som lithkopior, det är inte första gången det blivit så för mig, och nog inte sista heller...
//

Inlagt 2019-12-30 10:38 | Läst 1575 ggr. | Permalink
Verkligen Snyggt/
Jerry