Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 423/Samma resa för 37:e gången...

Två bilder från gårdagens bröllopsresa nr 37. Den fina söndagen i slutet av maj 1984 gjorde vi vår bröllopsresa till Öland. Dagen innan hade vi gift oss i kyrkan i Lessebo och på kvällen efter döpt vår dotter, som då var två månader gammal. Nu var hon inte med, boendes i Stockholm med två egna barn, men vi fick med sonen istället, född ett par år efter dottern. Vi hade det inte så ekonomiskt välställt då, efter att ha flyttat in i nybyggt hus julen före. Så det fick bli en enkel tripp till Öland som bröllopsresa, landskapet som vi älskat över alla andra landskap i Sverige, även vårt egna Småland tror jag.


Frun och sonen vid Södra Greda Löväng.

Efter den där fina söndagen i slutet av maj 1984 har vi gjort samma resa varje år vid den här tiden. Nu var det den 37:e i ordningen. Vi tar med oss fika som avnjutes vid Karums alvar. Där sitter vi och njuter av lärkornas drillande i skyn och varje år har vi hört göken, så även igår. Ibland snattrar näktergalen också. Därefter styrs färden mot Södra Greda löväng där lunchen avnjutes innan vi går en sväng och studerar alla vackra orchidéer samt tar en tur i lunden nedanför och även ner mot havet längs orden där en gammal järnåldersby legat. Här växer även kattfot.


Vid Halltorps hage. Mobilkamerabild.

Slutligen tar vi en tur till Borgholm där vi fikar med glass. Ebbas café har varit stadigt besökt då, men i år tog vi bara en tur med bilen genom stan då vi inte ville träffa en massa folk i dessa Corona-tider. De senaste åren har vi även stannat på rastplatsen vid Halltorps hage och gått ner i skogen för att beskåda Guckoskon. Panoramabilden är därifrån. Förra året fanns inte en enda blomma men i år var där några ändå. Ja så enkel kan en bröllopsresa vara, men jag tror ändå den överträffar alla tillrättalagda lyxresor som man kan läsa om och som resebranchen vill att man ska lägga en förmögenhet på. Jag är inte ett dugg avundsjuk, för vi kan göra vår resa varje år. Och ingenting går upp mot gratis svensk natur i försommartid.
//

Inlagt 2020-05-31 12:11 | Läst 1541 ggr. | Permalink
Öland är fantastiskt, alla årstider dessutom! Ofta fantastiskt ljus även när solen står lågt den mörka årstiden.. Halltorps hage ger minnen, såg en Större Ekbock på en av de gamla Ekarna där en gång, den finns bara där i hela Sverige vad jag vet, det är vår längsta skalbagge när antennerna också räknas in.
Hälsn!
Svar från Nils Bergqvist 2020-05-31 13:50
Man tröttnar aldrig, fast nu är det en sak som inte är sig likt längre. Café Meijeriet i Vickleby stängde ner förra året. Där har vi varit varenda sommar sedan 1984 och vår dotter hjälpte till där också en sommar. Men allt har sin tid, man får vara nöjd med de år man fått avnjuta detta speciella ställe. Naturen finns ju kvar i alla fall. även om det förändras lite grand över åren, ibland till det bättre, ibland till det sämre. Har för mig att vi såg en ekbock också i Halltorp på 1980-talet nån gång.
Vilken fin tradition ni har och vilka fina ställen.
Öland är fullt av smultronställen med eller utan kameran.
MVH Janne
Svar från Nils Bergqvist 2020-05-31 17:48
Det är kul att göra resan varje år och se hur naturen förändras. Man har lite koll nu efter alla år.