Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 437/Sånt som kommer i ens väg...

"From my ongoing project" och sen ett kryptiskt namn/rubrik på det hela. Ja så brukar det presenteras när man lägger ut bilder på diverse medier från det man håller på med. Men mitt projekt är "ongoing" hela tiden. Visst händer det att man letar upp och återkommer till miljöer man sett eller besökt tidigare, men det mesta är sånt man passerar eller stöter på under den vanliga/normala resan genom livet. Så något fotograferande i projektform, där man letar efter en viss typ av bilder som ska passa på temat, det blir det inte så ofta för min del. Det är helt enkelt sånt som passerar i min väg som blir förevigat med kameran. Och här är två såna bilder. Fotograferade när vi stannade för att äta matsäcken som vi hade med oss på hemvägen från Stockholm förra veckan. Och i dessa Coronatider letar man sig inte in på ställen där folk brukar stanna, utan man svänger in på nån avkrok och då kan sånt här dyka upp. Bara att komponera och trycka av.


BW13 - 2020.


BW14 - 2020.

Som oftast är det mörkrumskopior och här är de gjorda på Fomatone MG 532II. Kamera var Praktica PLC3 + Zeiss Jena Flektogon 2,4/35mm, och filmen Eastman Double X 5222. Den bästa film jag någonsin använt. Hade funderingar på att själv köpa ändbitar från filmbolag, som blivit över från filmproduktion för många år sen. Man kunde då köpa dom skitbilligt. Tyvärr blev det aldrig av. Nu finns sånt här att köpa, både i 10m, 30m och 100 m rullar och även färdigladdat på kasett, från firmor som tar rejält betalt för kalaset. Synd att man inte fick fingrarna ur då för många år sen, det hade man kommit undan mycket billigare med.
//

Inlagt 2020-07-21 09:34 | Läst 625 ggr. | Permalink
Bild 1, det var en kul och talande bild! 😀
Svar från Nils Bergqvist 2020-07-21 11:30
Jo den blev bra. 🙂
Jag gillar mycket bild nr 1, både motivet, kompositionen och den gråskala som ger en speciell stämningen i bilden.
Svar från Nils Bergqvist 2020-07-21 11:34
Har ju mest lithkopierat senaste åren, då blir det grovt och kraftigare svärta.När jag nu har gjort lite vanliga svartvita bilder igen, så har jag kopierar lite mjukare än jag brukar kopiera i svartvitt. Och det blir bra det också tycker jag.
Hej,
Båda har en humoristisk ton.
Ha det väl
Bob
Svar från Nils Bergqvist 2020-07-21 11:35
Tack, jo det har du nog rätt i 🙂.