Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 497/Höst, nu i färg...

...och när det är fråga om färg så blir det digitalt för mig. Och mest som enbart digital fil. Är bilden bra så kan jag även beställa en fotoutskrift också, men det är mera sällan så blir fallet. Fullformat är det som gäller numera för min del också. Min halvformatare X-T2 har jag lånat ut till sonen. Nu använder jag bara ett RP-hus och det trivs jag bra med. Fast jag har inga Canon originalobjektiv till den. Bara äldre manuell optik som jag kör med adapter. Jo en Canon-glugg har jag, en gammal manuell FD 2,8/200mm. Men här var det Carl Zeiss Super-Dynarex 4/135mm i M42 som satt på huset, med en macroadapter. Lite blött ute idag, men det brukar bli fina färger i sånt grådaskigt ljus.







Enkla saker. Det behöver inte vara mera. Jag gillar enkelhet, det lilla och det triviala. Färgen gör sig inte om det blir för mycket information och för rörigt i bilden. När jag redigerar dessa filer i mitt enkla Elements 2020 med tillhörande raw-konverterare, så tänker jag att jag förmodligen aldrig kommer få något behov av ett dyrare program med mera möjligheter. För mig gäller enkelhet även i det fallet, precis som i mörkrummet. Enkla och grundläggande arbetssätt räcker långt.
//

Inlagt 2020-10-21 20:04 | Läst 1070 ggr. | Permalink
Fint, jag gillar speciellt första bilden! Jag kör också med Elements 2020 som täcker mina behov när det gäller bildbearbetning. Och så fullformat och raw ! :-)
Svar från Nils Bergqvist 2020-10-21 20:18
Tack, det låter som vi är ganska överens där :-)