Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 587/Utökat sökområde: Växjö.

Från ett par timmars strosande med kameran i Växjö igår. Mest bilder från industriområdet mellan Öster och Teleborg/Trummen. Och så en från Lessebo, som satt kvar på filmen i kameran, den film jag skulle ta slut på. Som synes strävade jag mot kvadrater även här, men det stannade vid 67-format (det jag är van vid från Pentax 67). Filmen är ju annars 24x36mm i negativstorlek så jag har kapat bort en del i ändarna. Här är det bara de digitaliserade negativen än så länge (inga mörkrumskopior), men jag lade på en passepartout i datorn för att se hur det skulle bli. Det är rätt bra att göra så för att kolla i förväg, för då ser man lättare om bilden håller och är värd att "slösa" tid och silvergelatinpapper på i mörkrummet. Mina kompositioner är väl inga vackra skapelser direkt, men det är sånt här som intresserar mig som fotograf. Motivet är ganska oväsentligt egentligen, det är själva bilden och kompositionen man kan få ihop till en sammanhängande enhet, som är det intressanta. Så ikväll blir det nog en stund i mörkrummet, för att göra färdigt dom här bilderna. I alla fall några av dom.


//

Inlagt 2021-03-17 14:57 | Läst 966 ggr. | Permalink
Otroligt fint och inspirerande och Gerry Johansson-stuk!
När jag kollar Dina passepartouts så är det vita fältet däruppe lika bred som det där nere, med påföljd att det nedersta ser smalare ut, vilket är en synvilla. Av konstnärsbutiken DREWEX i Malmö fick jag lära mig, när jag beställde passepartouts, att det nedersta fältet ska vara en aning bredare än det översta.
Hälsningar Wolfgang
Svar från Nils Bergqvist 2021-03-17 16:39
Tack! Ja Gerry kommer man inte undan ;-) han har inspirerat mycket i sättet att se och komponera. Jo jag vet det där med passepartout , att det bör vara lite bredare nere. Och jag brukar hålla det med fysiska diton. Men när ma ska göra den i ps är det betydligt enklare att få bilden mitt i. Så här får det bli så.