Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 669/Det rullar på i bildmakarens mörkrum...

Ett par bilder till som nyligen kommit till. Förutom dessa nytagna från ett par tidigare framkallade filmer som jag jobbar med, hänger ytterligare två filmer med liknande kompositioner, på tork i duschrummet. Tagna under några timmar idag på förmiddagen. Småbildsfilm Orwo UN54+ och fotograferade med Zeiss Jenas Pancolar 1,8/50mm på en av mina Praktica M42-kameror. Jag har väl några rutor 24x36 kvar från dom första filmerna att kopiera, innan jag ger mig på dessa två nytagna filmer.  Är dom bara skarpa så ska det nog kunna bli något 15-tal bilder till att maka fram i dunkelkammaren.



Pancolaren är perfekt för dessa närstudier. Man kommer riktigt nära med 35cm närgräns. De flesta andra normaler ligger kring 0,6m. Även Jenas vidvinklar har lite bättre närgräns än andra. Dom blir nästan som lite macro. De två filmerna dessa bilder kommer från och även dagens två filmer, har jag tagit på ett litet område på bara 100x100m här hemma i byn. Har funderat på det tidigare men det har inte blivit av förrän nu att jag gett mig i kast med det. Först fick jag fråga ägaren av företaget att det var ok att ta bilder där, och det var inga som helst problem. Jag tycker man ska vara på rätt sida lagen när man går in på privat mark. Annars är det lätt att bli misstänkliggjord för både det ena och det andra om man går omkring med en kamera och letar bildkompositioner.



//

Inlagt 2022-04-15 18:48 | Läst 807 ggr. | Permalink
Snygga bilder med nåt kalligrafiskt över sig. Tusch och pensel liksom. Gillas.
/Gunnar S
Svar från Nils Bergqvist 2022-04-15 21:57
Tack, nån på fb skrev det också i analoggruppen, japanska tuschmålningar.