Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 717/Helsingborg 2007

Gick tillbaka till mina gamla toycam-negativ. Och hittade detta från Helsingborg 2007. Bilden var med som en lithprint på en utställning (tror det var 2009 eller -10), där jag visade bilder under rubriken "From Helsinki to Dubrovnic". Bilder från flera länder i ett stråk genom Europa. Finland. Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike, Tjeckien, Österrike, Italien, Slovenien, Bosnien och Kroatien. Nu har jag för första gången kopierat den i vanligt svartvitt. På samma papper som jag lithkopierade den på, Fomatone MG Chamois. Det har en varm chamois-ton i basen men svärtan är mera neutral. Så jag föredrar att selentona ganska kraftigt så att svärtan går mot det mera varma eller bruna hållet. Då harmoniserar svärtan bättre med papperets baston.



Den första versionen av papperet har mera struktur än den andra. Jag har mycket kvar av båda och det är jag glad för. Misstänkte det skulle försvinna då det är så speciellt och originellt, så jag köpte på mig ett stort lager av det när det fanns. Numera finns annars bara Ilfords Multigrade Art 300 som enda papper med struktur, men det har en vitare bas. Foma hade ju även ett med ljusare beige bas, 532 Nature. Jag köpte på mig en hel del av det också, men har bara version II som inte har så mycket struktur. Dom här silvergelatinpapperna i fiber är väl mera att betrakta som sk "konstpapper" och inte för vanligt neutralt svartvitt. Och jag tycker själv att det inte passar så bra för mera dokumetära bilder.
//

Inlagt 2022-11-10 10:12 | Läst 1002 ggr. | Permalink
Hej,
Skön bild som ger mig associationer till en chokladbakelse.
Enkelhet ger ro.
Skall man få mer så behöver man hålla kopian i handen,
Ha det väl
Bob