Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 722/Black and white week.

Så kan man beskriva den. Av flera anledningar. Fotograferat svartvitt hela veckan. Mest mellanformat men även småbild. Och sen blev det en akut färd in till sjukhuset för kontroll med EKG och blodprover. Det var det svarta. Det vita i det sammanhanget var att det inte verkade vara någon vajsing med pump eller annat. Så då är det väl bara att köra på. Som idag t.ex, då det blev några kilometers tur med kameran tills filmen tog slut. Sen i rask takt tillbaka, så man får upp lite flås. Då blir det lite träning också, inte bara nöje med fotograferandet. Har börjat göra så, att jag går och fotograferar tills filmen tar slut. Där vänder jag och går tillbaka lite snabbare. Att gå långsamt och stanna här och där (som man måste när man letar bilder) det ger ingenting fysiskt, tror jag.


Idrottsplatsens nya konstgräsplan.



Dansbaneskogen.



Skogen vid scoutstugan.

//

Inlagt 2022-11-27 19:11 | Läst 1084 ggr. | Permalink
Kul att se bilder med "riktiga" motiv tagna med kamera :-)
När det gäller träning, så vet jag en del, eftersom jag varit någon slags "elitmotionär" med bl a 12 st marathon och många kortare lopp. När man springer marathon som motionär, så gäller det att inte få upp puls över 130, annars får man syrebrist och blir således andfått. Man tränar inga intervaller som ju proffsen måste göra. I vår ålder är det bra att göra promenader, t ex långa lugna fotopromenader. Bara ett tips. Men kul att höra att Din promenad blir lika lång som filmen. Man ska ju ta hela filmen i samma ljus och framkalla direkt, vilket Du ju gör! Mvh Wolfgang
Svar från Nils Bergqvist 2022-11-28 22:54
Jo jag vet en hel del om träning, har två års utbildning som idrottsledare. Och har sprungit orientering och tränat nästan dagligen i hela mitt liv till för ca 10-15 år sen. Löppass på bortåt 5 mil ibland när det blev som längst. Även kört en hel del skidor i yngre dar samt sprungit långdistans bana och terränglöpning. Gjorde väl strax över 15 min på 5000, men sprang aldrig bana när jag var som bäst tränad. Då var det orientering, 10-mila Långa natten, långdistans DM och SM-stafett mm som gällde. Som herrar 50 Smålandsmästare på medeldistans 2 ggr. Så nog vet man vad träning är alltid ;-) Men tack för de fina råden!
Wolfgang 2022-11-29 16:32
Ja, Din idrottsmeritlista är imponerande.Respekt! Så bra var jag aldrig. Bästa marathontid blev 3:33 , men jag gjorde i alla fall En Svensk Klassiker 1987 och har fått Prins Bertils signatur på diplomet! :-) Mvh Wolfgang