Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 723/Bilder från skogen och sjön









Inte mycket att säga om bilderna. Dom får tala med sitt egna språk. Fotograferade under gårdagen i markerna hemmavid. Jag tycker det är så det ska vara. Bilder ska klara sig på egen hand. Utan förklarande texter eller ledande beskrivningar. Fotografi är ju ett språk, inte något som ska illustrera en text man skriver. För då blir det något annat, mera som journalistik och reportage än ren fotografi. Så ser jag det i alla fall.
//

Inlagt 2022-11-29 16:23 | Läst 1046 ggr. | Permalink
Mycket bra bilder som gör mig sugen att gå en runda i skogen med analog kamera. Ett reportage kräver ju en serie av bilderna, men jag håller med, enstaka bilder utan förklarande text är optimala! Mvh Wolfgang
Svar från Nils Bergqvist 2022-11-29 16:39
Låter bra! Kul att man kan inspirera andra :-)
Näst sista bilden blev min favorit men såklart tilltalar mig alla bilder här även att jag har lite svårt för svartvita bilder. -Bra jobbat!
Svar från Nils Bergqvist 2022-11-29 20:51
Tack, det låter fint! För min del gillar jag svartvitt bäst. Om det ska vara färg så ska det också vara färg, inget grådask. För då kan man lika gärna göra bilden i svartvitt. Jag tror att några av dina lågmälda bilder skulle kunna göra sig bra i svartvitt också :-)