Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 101/En gammal mack på Öland...

Jag kommer inte ihåg var den låg, men negativfickan var märkt "Öland 1989". Blev i helgen till en bild i mörkrummet. Lith-kopierad, som så mycket annat just nu. Har fastnat i det här med lith printing eftersom jag lith-kopierar flera av negativen på superkändisar från 1970- och 80-talen, och som jag tänker visa på Fotogalleriet till våren. Inköpta på e-bay inklusive full copyright, om nu någon undrar vad det är för "skumt" jag håller på med.



Lite skumt blev det också med kopian den här gången, men defekterna blev snygga. Hoppas kunna göra även andra bilder med såna här bildmässiga defekter. Med lith-kopiering vet man dock inte helt på förväg hur det ska bli. Lithframkallaren som är kraftigt utspädd användes till 4 bilder under lördagen. Såg inget liknande detta då. Sen fick framkallaren stå i Nova-tanken över natten (lithframkallade för första gången i tanken, normalt använder jag skål vid lith-kopiering). Den första bilden på söndagen blev sedan grövre än dagen före och ruffigare i strukturen, dock utan synbara defekter. Detta är den andra bilden, som fick dessa sotiga partier. Idag ska jag se om jag kan få fram en liknande bild igen.

Inlagt 2015-02-10 18:05 | Läst 1314 ggr. | Permalink
Detta ser ut som något från filmens födslovåndor på 1850-talet. Konst kanske för den som tycker det som är konstigt är konst.
Själv hade jag nog tyckt en bild från 70-talet med den tidens teknik hade räckt långt.
Så varför krångla till l saker i onödan?
Svar från Nils Bergqvist 2015-02-10 21:01
Ja smaken är som baken. Kanske skulle skrivit varningstext? Har i alla fall fått 25 gillanden i en grupp på facebook på en dag för bilden, så då står det väl 25 mot 1 nu då eller?
Du får ett gillande från mig!

Åkt massor på Öland fågelskådare som jag är. Känns bekant men kan inte placera den.

En bild med känsla i.

Daniel