Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 108/SUPERSTARS - Utställningspremiär 24-26/4!

Utställningen SUPERSTARS börjar ta form. Premiär under glasbrukshelgen 24/4-26/4 (Glasrikets visar upp sig sista helgen i april varje år). Har du vägarna förbi så sväng in till Skruv och ta chansen att se utställningen då. Även glasbruket håller öppet. Annars är galleriet öppet vardagar fram till hösten under arbetstid, vid JGA Emballage på Parkvägen 2 i Skruv.De som avporträtteras är Greta Garbo/Ramon Novarro, Helan och Halvan, Ingrid Bergman, Anita Ekberg, Cher, Tom Jones, Priscilla Presley, Diana Ross, Jermaine Jackson, Richard Burton, George Clooney, Johnny Cash, Tori Spelling, Courtney Gibbs, Joan Collins, Patrick Duffy, Sammy Davis Jr och Twiggy (tror jag fick med alla där). Huvuddelen av bilderna är fotograferade av den kände fashionfotografen Harry Langdon Jr. Jag har köpt in negativen inklusive fullständig copyright och även kontaktat fotografen för att undersöka om det var ok att göra en utställning med bilderna. Detta hade iofs inte behövts, men jag ville även kolla att allt var i sin ordning vad gäller övertagandet av copyrighten för bilderna (Harry Langdon är nu facebookvän med mig). Bilderna från de äldre negativen har jag också förvissat mig om ska vara ok att visa. Antingen har fotografen avlidit för mer än 70 år sedan, eller så är fotografen okänd och upphovsrättstiden från fotograferings/publiceringsåret gått ut. I något fall kontaktade jag filmbolaget. Och om amerikansk upphovsrättslag ska gälla (vilket jag fått en del uppgifter om) är det heller inga problem.

De flesta bilder är lith-printar i olika utföranden, men några har jag även kopierat traditionellt. De stora och äldre negativen i stl 20x25cm kontaktkopierade jag, och jag har sedan scannat in kopiorna som som i digital form skickats till labb för utskrift i större storlekar på Hanemühle Photo Rag lump-papper. Betydligt dyrare än att göra printarna i mörkrummet själv, men enda möjligheten för mig att få upp dom i storlek eftersom min förstoringsapparat "bara" tar negativ upp till 13x17cm.

Nils/

Inlagt 2015-03-22 19:44 | Läst 1049 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Innehållskategorier