Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 152/Gerry Johansson ställer ut i Berlin.

Gerry Johansson show TOKYO på ONLY PHOTOGRAPHY i Berlin. Vernissage med fotografen lördagen den 27 februari 16-19. Synd att man inte har möjlighet att närvara där. Men kanske någon annan har det? Gerry Johansson är en av Sveriges absolut främsta fotografer. Han fotograferar med film och gör sina bilder i mörkrummet. Bilderna från Tokyo är tagna med en 8x10" storformatskamera och de stora negativen kontaktkopierade i mörkrummet. Samtidigt lanseras en ny bok med samma namn TOKYO. Den finns både som ren bok och i en specialutgåva, numrerad 1-100 med 100 signerade silvergelatin-printar i 5 x 20 ex (5 olika att välja mellan) + 3 AP.
Senare i vår, från slutet av april, kommer du även att kunna se andra bilder av Gerry Johansson utställda på Fotogalleriet i Skruv, i det småländska glasriket. Jag ska lämna mera information om det senare.
http://gerryjohansson.com/index.html


En av Gerry Johanssons TOKYO-bilder. Visas med tillstånd av fotografen.


Inlagt 2016-02-20 18:23 | Läst 2350 ggr. | Permalink
Kul!

Jag kommer ihåg den första gången jag såg en bild av Gerry. Det var på Lunds konstahall under tidigt 90 tal tror jag. Motivet var några bensinpumpar och det gjorde intryck på mig. Har tyvärr inte köpt något av honom men funderar på att göra det. Vet du om han fortfarande använder storformat?

F
Tror dom här bilderna är tagna för något 10-tal år sen. Så då använde han 8x10" i alla fall. De senaste åren har han nog mest använt 6x6 skulle jag tro. Jag ska fråga honom, för vi har ju löpande kontakt inför kommande bildutställning i Skruv. Har själv en av hans bilder från Ulan Bator på väggen här hemma.