Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 18/Passion för cykel - svartvitt.

Det var främst en porträttbild i svartvitt jag var ute efter när det gäller min kompis Christian. Färgbilderna på cykeln i fart från förra posten kom lite på köpet, då Christian föreslog det. Det är ju så fina höstfärger nu och jag har skaffat mig en X10 också, så det vara bara att köra på. En av de svartvita filmerna är nu framkallad och jag har scannat in en ruta från den. Filmen blev närmast perfekt exponerad/framkallad så det var inga som helst problem att scanna. Väldigt lite redigering krävdes, det som tog tid var dammborttagningen.Schwarzenegger (Pentax 67) gjorde ett gott jobb tillsammans med 105:an och Plus-X 120 framkallad i R09. 105mm i 6x7-format är ju normaloptik och man får ett snyggt skärpesläpp med den optiken, som väl motsvarar släppet för en 105:a i småbild 24x36 förmodar jag, eller tänker jag fel?

Inlagt 2013-10-13 19:17 | Läst 1846 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja det får man säga! 105:an är en fröjd att fota med.

Har du stort lager av Plus-X? Jag tog bara några rullar med den, men gillade resultatet.
Svar från Nils Bergqvist   2013-10-13 19:37
Hej! Jo jag köpte in ett lager när det meddelades att filmen skulle försvinna från Kodaks sortiment. Filmpackarna ligger i frysen och är inte till salu.
Riktigt fin bild! Ha en fin kväll Nils!
Mycket fin bild! Mvh, LO

Innehållskategorier