Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 198/Kvällsarbete i välståndsfabriken.

Det byggs och investeras som aldrig förr i Sverige, Det går bra för oss helt enkelt. Så även på mitt jobb. Moder Svea är det enda land i Europa där antalet anställda inom industrin ökar. Ett trendbrott mot tidigare, där antalet anställda under många år minskat inom industrisektorn. Sverige hamnar i topp vad gäller de flesta undersökningar om välstånd mm. Visst finns saker som kan bli bättre, men jämförelsevis ska man nog vara glad att vara född i detta land som just nu går på högvarv, trots den stora flyktingvågen hösten 2015 (vem hade trott det?).



Här har jag faktiskt ställt ner bländaröppningen på Mitakon-optiken från 0.95 till 1.4. 6400 ASA och Acros svartvitt. Mycket lite efterarbete i denna bilden. Fujifilm X-T2 + Mitakon Speedmaster 35mm/0.95 är en fin kombination!

Inlagt 2017-11-08 18:24 | Läst 2200 ggr. | Permalink
Jag hade inte trott det - och jag tror det inte heller. Om man har förmågan att hänga med i de ekonomiska undersökningar och konsekvensbeskrivningar som forskaren och docenten Tino Sanandaji vid Handelshögskolan har tagit fram, och som slog ned som en bomb för något år sedan, så är den positiva bild som du förmedlar genomfalsk. Den bygger på vissa definitioner och parametrar som inte anknyter till verkligheten.