Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 246/En magisk plats från hemmamarkerna...

Tomtsjön och Knapelid är en mytomspunnen plats. Sjön ligger innanför Helvetesviken i södra delen av sjön Rottnen. På toppen av berget Knapelid fanns en gång en sten. Under stenen fanns en guldskatt gömd. Trollen välte stenen och rullade den nerför berget i Helvetesviken, tog skatten och gömde den nånstans i skogen runt Tomtsjön. Ingen har hittat den än, men magin och mystiken känns när man vandrar längs stigarna vid Tomtsjön och Knapelid. En Summar Sumus från 1935 passade fint att fånga stämningen med...


Tomtsjön - 2018 04 22.
//

Inlagt 2018-04-22 18:06 | Läst 2794 ggr. | Permalink
Hej Niels det var en rigtig troldehistorie. Jeg håber at du finder skatten en dag :-)
Dit foto gengiver den rette stemning - gillas.
Med venlig hilsen fra Erik.
Jag har redan hittat flera skatter, men inte i denna skogen. En av skatterna är Summaren som satt på kamerahuset. Den ger precis den effekt jag sökte när jag skaffade den. Den är guld värd för mig, ska de stjäla något från mig, så ta allt annat, men inte denna! Tack för kommentaren!