Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 248/Första för säsongen...

Regn när man stack ut nosen idag. Tittade på prognosen på SMHI. Södra Öland visade bara sol hela dan. Bara att göra sig i ordning, packa fikaväskan och dra iväg. Vitsippor och gulsippor var i full blom, ja nästan överblommade i Vicklebulunden. Men svingödsel på åkrarna intill luktade en del, så vi väntade med fikat till längre fram, trodde vi. För väskan med kaffe och tilltugg stod kvar hemma, lol. Bestämde därför att dra direkt ner till Södra Udden och inta lunchen. Stannade för att titta på backsipporna vid Stora Frö. Efter lunchen och Södra Udden vidare tillbaka upp till Albrunna och lunden. Likadant där, full blom på vitsippor och gulsippor, fanns även lite blåsippor kvar där. Och så Arontorpsrosen förstås. Men den var precis i början av sin blomning.


Vicklebylunden.

Undrar ni varför jag inte visar några fina bilder på alla dessa blomster? Ärligt talat så tycker jag det är ganska ointressanta foto-objekt för mig idag. Det räcker mer än väl att se dom för min del. Har pysslat så mycket med den typen av fotografering för 30-40 år sen och behöver inte ta fler likadana bilder. Vykortsbilder på vitsippor, blåsippor och backsippor kan man köpa i kiosken istället. Ett passerat stadium för mig personligen. Så ni får nöja er med det jag gör numera. Första besöket på ön för säsongen blev det i alla fall.


Albrunna lund.


Albrunna lund.


Albrunna lund.


Erotisk konst från vikingatiden, vid Albrunna.

//

Inlagt 2018-04-28 23:13 | Läst 2250 ggr. | Permalink
Nästsista bilden - den svarta nosande hunden, gillade jag! (Och sista bilden, lyckad redigering!)
Svar från Nils Bergqvist 2018-04-29 10:44
Hunden har jag inte tänkt på förrän nu när du skrev det. Kul att man kan se saker i mina bilder som jag själv inte sett🙂👍 Inte mycket redigerat i de här bilderna dock. Vanlig kontrast/ljus-justering. Mest den gamla non coating Summaren som jobbat😉